Εταιρείες

Συνάντηση του Διοικητή της ΤτΕ με στελέχη της Ατλαντικής Ένωσης και του Ομίλου Baloise

Τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Ιωάννη Στουρνάρα, συνάντησαν στις 29/05/2018, οι κ.κ. Juerg Schiltknecht, CEO της Γερμανικής θυγατρικής Basler Lebensversicherungs AG του Ομίλου Baloise, και μέλος του ΔΣ της Ατλαντικής Ένωσης Α.Ε.Γ.Α., ο Δ/νων Σύμβουλος της Ατλαντικής Ένωσης, κ. Ιωάννης Λαπατάς και τα μέλη του Δ.Σ. της Ατλαντικής Ένωσης, κ.κ. Ελευθέριος Μπαχαρόπουλος και Σαράντος Στασινόπουλος.

Ο κ. Ιωάννης Στουρνάρας ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στη συνάντηση για την λειτουργία της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς μέσα στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών και Ελληνικών θεσμών και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πάρα πολύ καλή πορεία της Ατλαντικής Ένωσης Α.Ε.Γ.Α. καθώς και για τις εξελίξεις στην Ελληνική Οικονομία και τις προοπτικές της.

Ο κ. Juerg Schiltknecht –ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα με αφορμή τη Γενική Συνέλευση της Ατλαντικής Ένωσης Α.Ε.Γ.Α, στην οποία συμμετείχε ως μέτοχος και ο εκπρόσωπος του Ελβετικού Ασφαλιστικού ομίλου Baloise– ενημέρωσε τον κ. Ιωάννη Στουρνάρα για τις εξελίξεις στην Ασφαλιστική Αγορά στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελβετίας που δραστηριοποιείται η Baloise, ως και για την πολύ σημαντική σχέση του ομίλου Baloise με την Ατλαντική Ένωση και τη Διοίκησή της, όπου σχεδόν 45 συνεχή χρόνια είναι μέτοχος και εξαιρετικά ικανοποιημένος από τις επιδόσεις της και τον εξαιρετικά υψηλό Δείκτη Φερεγγυότητας 272%.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ατλαντικής Ένωσης Α.Ε.Γ.Α., κ. Ιωάννης Λαπατάς, ενημέρωσε τον κ. Ιωάννη Στουρνάρα για την Εταιρεία, τα μεγέθη της και τον Δείκτη Φερεγγυότητας και για θέματα της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς.

Ο κ. Juerg Schiltknecht, μετά τη συνάντηση με τον κ. Ιωάννη Στουρνάρα και τη Γενική Συνέλευση της Ατλαντικής Ένωσης Α.Ε.Γ.Α εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχημένη πορεία της Ατλαντικής Ένωσης, μίας εταιρείας με 29 χρόνια συνεχούς κερδοφορίας, παρά το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον και δήλωσε ότι:

«Η Εταιρεία είχε και το 2017 μία εξαιρετική επίδοση, τόσο σε επίπεδο κερδοφορίας, όσο και στο δείκτη φερεγγυότητας. Θεωρούμε τη συμμετοχή μας στο μετοχικό κεφάλαιο της Ατλαντικής Ένωσης, την πιο πετυχημένη επένδυσή μας και τα οικονομικά και ποιοτικά στοιχεία της είναι τα καλύτερα παραδείγματα για τις Εταιρίες του ομίλου BALOISE και μάλιστα έχει καταστεί πρότυπό μας.

Αυτό έγινε δυνατό χάριν των προσπαθειών της Διοίκησης και του προσωπικού, τους οποίους ευχαριστώ».

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας