Συμφωνία για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των νέων σε θέματα οδικής ασφάλειας

290

Προγραμματική Συμφωνία για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των νέων σε θέματα οδικής ασφάλειας υπέγραψαν, στις 26.9.2016, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπ. Δικαιοσύνης, κ. Ευτύχης Φυτράκης, και η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», κα Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά. Παρών ήταν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.

Η Συμφωνία αποσκοπεί στην οργάνωση δράσεων για την εκπαίδευση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ανηλίκων και νέων, με σκοπό την πρόληψη της παραβατικότητας που σχετίζεται με την οδική κυκλοφορία αλλά και την ανάπτυξη δεξιοτήτων για την ασφαλή μετακίνηση στον δρόμο.

Πρόκειται για μια σειρά ενημερωτικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων και άλλων δράσεων, που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο εφαρμογής αναμορφωτικών μέτρων σε ανηλίκους και νεαρούς ενήλικες, υπό την επίβλεψη των Υπηρεσιών Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής, καθώς και στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της νεανικής παραβατικότητας αφορά αδικήματα οδικής κυκλοφορίας ή συνδέεται με μηχανοκίνητα μέσα (αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες). Συνεπώς, η εκπαίδευση και η ενημέρωση των νέων για την οδική ασφάλεια και κυκλοφορία είναι η καλύτερη πρόληψη και τελικά η αποτελεσματικότερη αντεγκληματική πολιτική.

Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία ETE, Εθνικής Ασφαλιστικής και Περιπτεριούχων
Επόμενο άρθροΑΧΑ «Οδηγώ λίγο – Πληρώνω λίγο» στο Mobile Apps Panorama