Διαμεσολαβούντες

Συλλογικές οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου δηλώνει ο ΣΕΜΑ

Με αφορμή τις τελευταίες παραιτήσεις μελών της, η Διοίκηση του ΣΕΜΑ εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Η διοίκηση του Συνδέσμου, με αφορμή τις τελευταίες παραιτήσεις μελών της, επισημαίνει ότι ως φορέας θα συνεχίσει απερίσπαστος τη δράση του, με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων, όχι μόνο των μελών του, αλλά και του συνόλου των μεσιτών ασφαλίσεων που δραστηριοποιούνται στην εγχώρια αγορά.

Οι εφεδρείες δυνάμεων του ΣΕΜΑ για τη στήριξη των στρατηγικών του στόχων παραμένουν ανεξάντλητες. Εξάλλου, στην 30χρονη πορεία του ο ΣΕΜΑ έδωσε πολλά παραδείγματα μαχητικών παρεμβάσεων, που κερδήθηκαν βασιζόμενες σε αποφάσεις ευθύνης τις οποίες έλαβε η διοίκησή του βάσει δημοκρατικών διαδικασιών και με οδηγό τη διαφάνεια.

Ο ΣΕΜΑ έχει ανάγκη τις προσωπικές απόψεις, καθότι άλλοτε λειτουργούν ως βάση συζήτησης, άλλοτε καθορίζουν τις εξελίξεις κι άλλοτε αποτελούν αφορμή για την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών.

Δεν πρέπει να λησμονούμε όμως ότι, οι αποφάσεις του Δ.Σ. δεν είναι «προσωπικές», αλλά συλλογικές. Λαμβάνονται κατά πλειοψηφία, κατόπιν ψηφοφορίας κι αφού προηγουμένως εξαντληθούν όλα τα περιθώρια διαλόγου σε επίπεδο διοίκησης ή και γενικής συνέλευσης όταν αυτό κρίνεται σκόπιμο.

Συλλογική δράση δίχως διάλογο δεν μπορεί να υπάρξει για κανέναν θεσμοθετημένο φορέα. Την Αρχή αυτή δεχόμαστε και υπηρετούμε απαρέγκλιτα όλοι όσοι συμμετέχουμε στα όργανα διοίκησης του ΣΕΜΑ, διότι μόνο μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες μπορούμε να οδηγηθούμε σε «καθαρές», δίκαιες και ουσιαστικές λύσεις.

Αδυναμία αποδοχής της συλλογικής δράσης συνεπάγεται και αδυναμία συμμετοχής στα κοινά του ΣΕΜΑ. Το μέλλον του Συνδέσμου δεν αποτελεί προσωπική υπόθεση κανενός.

Θυμίζουμε, δε, ότι οι «πόρτες» όλων των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΜΑ παραμένουν ανοικτές στους μεσίτες ασφαλίσεων, ώστε όποιος πραγματικά πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει με τις θέσεις ή το έργο του, να έχει τη δυνατότητα της άμεσης, στοχευμένης και ενεργούς συμμετοχής στις δράσεις του Συνδέσμου.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας