Η στρατολόγηση της νέας γενιάς ήταν το κύριο θέμα της πρόσφατης Συνεδρίας της Ελλαδοκυπριακής Επιτροπής της LIMRA, έλαβε χώρα την 4η Μαΐου στο κτήριο της Ευρωπαϊκής Πίστης στην Αθήνα, με καλεσμένους τους κ.κ. Nick Scott Wilson, Director Limra Talent International, και Δημήτρη Γαβαλάκη, μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την IDD.

Η Ελλαδοκυπριακή Επιτροπή της LIMRA σε κάθε τακτική της Συνεδρία στην Αθήνα ή στην Κύπρο προσθέτει αξία στα μέλη της –εκπρόσωποι ασφαλιστικών εταιριών- προσφέροντας πλήθος νεών ιδεών, μεθόδων καθώς και τάσεων που αφορούν στην ασφαλιστική αγορά, αντλώντας γνώση και εμπειρία μέσα από το ερευνητικό έργο της LIMRA και το εκπαιδευτικό της Εργαστήρι.

Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίας συζητήθηκαν διεξοδικά τρόποι με τους οποίους θα πρέπει να προσεγγίζουν οι ασφαλιστικές εταιρίες  τη νέα γενιά, ώστε να καταφέρουν να προσελκύουν τους νέους για να αναπτύξουν μια επιτυχημένη καριέρα στην ασφαλιστική βιομηχανία.

Στη συνέχεια έγιναν παρουσιάσεις και συζητήθηκαν τα βασικά σημεία που πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι του σήμερα, σχετικά με τις αγοραστικές συνήθειες της νέας γενιάς (Millennials) και τον τρόπο ζωής τους.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της, η Ελλαδοκυπριακή Επιτροπή εξέλεξε, ως  Α’ Αντιπρόεδρό της, τον κ. Γιώργο Γώγου, Διευθυντή Πωλήσεων της CNP Cyprialife.

Ο κ. Δημήτρης Γαβαλάκης παρουσίασε στην Επιτροπή τα νέα δεδομένα και τις προϋποθέσεις που δημιουργούνται από την εφαρμογή της IDD, τονίζοντας τα βασικά της σημεία που οφείλουν να γνωρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στον ασφαλιστικό κλάδο προκειμένου να ανταποκρίνονται θετικά στην εφαρμογή της Οδηγίας αυτής.

Ο Mr Nick Scott Wilson, Director Limra Talent International, παρουσίασε παραστατικά στα Μέλη της Επιτροπής αποτελεσματικές διαδραστικές εκπαιδευτικές τεχνικές, μέσα από τις οποίες αναδείχθηκαν  σημαντικά επιχειρήματα προς τη νέα γενιά, προκειμένου να επιλέξει την ασφαλιστική βιομηχανία για την επαγγελματική της καριέρα.

Η Συνεδρία ολοκληρώθηκε με εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τον προγραμματισμό και την οργάνωση του 13ου Συνεδρίου της LIMRA που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο στην Κύπρο.

Προηγούμενο άρθροΔιαγωνισμός για τα 10 χρόνια της Glassdrive®
Επόμενο άρθροΣτις 12/7 η Τεχνική Ημερίδα της Ένωσης Αναλογιστών για τα IFRS17