Στο νέο video της AXA ερευνώνται συστήματα έγκαιρης ειδοποίησης για σεισμούς

729

Στο 4ο video της σειράς «Ανθεκτικές Πόλεις», που δημιούργησαν η ΑΧΑ και το National Geographic ερευνώνται συστήματα έγκαιρης ειδοποίησης για σεισμούς.

Όπως αναφέρεται σχετικά, τα τελευταία 35 χρόνια υπήρξαν 850.000 απώλειες ανθρώπων εξαιτίας σεισμών και γεγονότων που τους ακολουθούν (π.χ. πυρκαγιές), ενώ το κόστος των ζημιών επιβάρυνε την παγκόσμια οικονομία με 750 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σήμερα 15 από τις μεγαλύτερες πόλεις στον κόσμο βρίσκονται σε περιοχές σεισμικά ενεργές, γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά για τις πιθανές επιπτώσεις μεγάλων δονήσεων. Στην πραγματικότητα είναι ανέφικτο να μηδενίσουμε τις επιπτώσεις των σεισμών. Παρόλα αυτά μπορούμε να τις περιορίσουμε και, κυρίως, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές.

Η ΑΧΑ στηρίζει τον Καθηγητή Iunio Iervolino (Πανεπιστήμιο Νάπολης, Federico II) ο οποίος εργάζεται για τη δημιουργία συστημάτων που ενημερώνουν σε πραγματικό χρόνο τις τοπικές κοινωνίες, με στόχο να περιοριστούν οι επιπτώσεις λόγω σεισμού.

H διαφορά ανάμεσα σε ένα φυσικό γεγονός και μία καταστροφή, βρίσκεται στο πλήθος των θυμάτων και των ζημιών.

Η ΑΧΑ και το National Geographic αναδεικνύουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στα αστικά κέντρα και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν καλύτερα.

Στη νέα σειρά της ΑΧΑ και του National Geographic «Ανθεκτικές Πόλεις», ερευνητές που υποστηρίζονται από το Ταμείο Ερευνών της ΑΧΑ, διερευνούν τις δυνητικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πόλεις και τους τρόπους για να γίνουν πιο ανθεκτικές ενάντια σε ακραία γεγονότα.

Η σειρά για τις ανθεκτικές πόλεις αποτελείται από πέντε επεισόδια:

#1 – Ερευνώντας την ανάπτυξη των μελλοντικών πόλεων και την αστική τοπογραφία

#2 – Πλημμύρες: Ερευνώντας συστήματα έγκαιρης ειδοποίησης

#3 – Ατμοσφαιρική ρύπανση: Ερευνώντας την επίδραση στην υγεία

#4 – Σεισμοί: Ερευνώντας συστήματα έγκαιρης ειδοποίησης

#5 – Ασφάλιση: Κάνοντας τις πόλεις πιο ανθεκτικές.

 

Προηγούμενο άρθροΑναλογιστές από 13 χώρες στο τριήμερο σεμινάριο της Ένωσης Αναλογιστών
Επόμενο άρθροΗ Υδρόγειος για την Επόμενη Μέρα στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση