Δράσεις ΕΚΕ

«Σταύρος Χαρισόπουλος: Common Factor» στον Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ»

Η ατομική έκθεση του φωτογράφου Σταύρου Χαρισόπουλου, με τίτλο «Common Factor», θα παρουσιαστεί στον φιλόξενο Χώρο Τέχνης της Εθνικής Ασφαλιστικής «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ» και θα διαρκέσει από τις 5 Ιουλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2022.

Η έκθεση διερευνά τις δυνατότητες απεικόνισης του τοπίου – φυσικού και αστικού – σε μια προσπάθεια να αποτελέσει ένα όχημα κατανόησης των διαφορετικών προσεγγίσεών του. Βασικό χαρακτηριστικό της είναι η πολυμορφία, σύμφωνη με το ευρύ φάσμα σπουδών, ενδιαφερόντων και προσεγγίσεων που χαρακτηρίζουν τον δημιουργό.

«Μέσα από μια προσεκτική ανάλυση του φυσικού και αστικού τοπίου, αναζητά καινούργια σύμβολα, αρχιτεκτονικές δομές και χρωματικές επιφάνειες, δίνει διέξοδο στη δημιουργική του φαντασία και καταφέρνει να εμπλουτίσει τις εικόνες του με μεταφυσική ατμόσφαιρα», σημειώνει η Ιστορικός και κριτικός φωτογραφίας Δρ. Νίνα Κασσιανού.

«Είτε πρόκειται για οπτικά χαώδη αστικά περιβάλλοντα είτε για φυσικά τοπία καταφέρνει να εντοπίσει τον “κοινό παρονομαστή” που ενοποιεί τις θεματικά ετερόκλητες φωτογραφίες της έκθεσης και να απομονώσει τα μοτίβα αυτά δημιουργώντας μια οπτική, αισθητική ομοιομορφία και ταυτότητα», προσθέτει.

Ο κ. Σταύρος Χαρισόπουλος έχει διακριθεί σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς και οι φωτογραφίες του έχουν προβληθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, την Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή.
Η έκθεση «Common Factor» θα διαρκέσει από τις 5 Ιουλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χώρος Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ» λειτουργεί βάσει των ισχύοντων πρωτοκόλλων κατά της Covid-19.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας