Στα €3,9 δις η παραγωγή ασφαλίστρων το 2018

2162
Sarrigeorgioy

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων του 2018 παρουσίασε αύξηση 1,8% ανερχόμενη τελικά στα €3,9 δις. Στην έρευνα συμμετείχε το σύνολο των ασφαλιστικών επιχειρήσεων- μελών της ΕΑΕΕ.

Αναλυτικότερα, από τη σύγκριση των δηλώσεων παραγωγής ασφαλίστρων για το 2018 με τις αντίστοιχες του 2017 προκύπτει ότι:

  • οι Ασφαλίσεις Ζημιών ανέρχονται σε €2 δισ., με αύξηση 4%.
  • οι Ασφαλίσεις Ζωής ανέρχονται σε €1,9 δισ., σημειώνοντας ελαφρά κάμψη 0,5%.

Ο κ. Α. Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος της ΕΑΕΕ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης ανέφερε:

«Είμαστε αισιόδοξοι για την εξέλιξη της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, κυρίως γιατί τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα από την ίδια την αγορά : οι ασφαλιστικές εταιρίες είναι πολύ πιο ισχυρές κεφαλαιακά και έχουν προχωρήσει σε σοβαρές μεταρρυθμίσεις που αφορούν την εταιρική διακυβέρνηση και τη διαφάνεια. Επιπλέον, έχουμε ένα σοβαρό επόπτη, την Τράπεζα της Ελλάδος και ένα αυστηρότατο πανευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο για την φερεγγυότητα των ασφαλιστικών εταιριών, το Solvency II.

Η ασφαλιστική αγορά συνδέεται στενά με την οικονομία και ως ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής της χώρας, αποτελεί ισχυρό μοχλό ανάπτυξης. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τους αρμόδιους φορείς και να δώσουμε λύσεις στους πολίτες και την Πολιτεία για σοβαρά θέματα όπως οι συντάξεις, η υγεία και οι φυσικές καταστροφές».

Δείτε ολόκληρη τη μελέτη της ΕΑΕΕ εδώ.

 

Προηγούμενο άρθροΣτο ναδίρ ο δείκτης γονιμότητας στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΤα τροχαία κύρια αιτία θανάτου στις ηλικίες των 15-19