Σημαντικός ο ρόλος των ασφαλιστών στη μακροχρόνια φροντίδα υγείας

795

Τον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι ασφαλιστές στη διασφάλιση επαρκούς και οικονομικά προσιτής κάλυψης μακροχρόνιας φροντίδας υγείας υπογράμμισε η Insurance Europe, απαντώντας σε σχετικό κάλεσμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προτείνοντας παράλληλα και τρόπους για να αναπτυχθεί αυτός ο ρόλος περαιτέρω.

Όπως τονίζει η Insurance Europe στην απάντησή της, οι ασφαλιστές διαδραματίζουν ήδη βασικό ρόλο σε πολλά κράτη μέλη, παρέχοντας καλύψεις που λειτουργούν συμπληρωματικά στα εθνικά συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και τα ανακουφίζουν από την πίεση. Αυτός ο ρόλος θα μπορούσε να αυξηθεί στο μέλλον, πράγμα πολύ σημαντικό δεδομένης της γήρανσης του πληθυσμού της Ευρώπης και των προκλήσεων που αυτή δημιουργεί, για τη διασφάλιση της πρόσβασης των πολιτών της ΕΕ σε οικονομικά προσιτή υγειονομική περίθαλψη στα γεράματά τους.

Ωστόσο, για να μπορέσουν οι ασφαλιστές να διαδραματίσουν μεγαλύτερο ρόλο, πρέπει να πληρούνται αρκετές προϋποθέσεις. Για παράδειγμα, τα φορολογικά κίνητρα θα μπορούσαν να βοηθήσουν να διασφαλιστεί ότι τα ασφαλιστικά προϊόντα παραμένουν προσιτά και ελκυστικά.

Επιπλέον, ο ασφαλιστικός κλάδος επιθυμεί να διερευνήσει με τις Αρχές πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί ο ρόλος του. Για παράδειγμα, οι ασφαλιστικές εταιρείες θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως πύλες για τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, ειδικά εκείνες που ενθαρρύνουν την πρόληψη, την ευαισθητοποίηση και την προσαρμογή, που είναι τομείς στους οποίους διαθέτουν σημαντική εμπειρία και είναι ζωτικής σημασίας για να διατηρηθεί το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης προσιτό.

Παράλληλα, προτείνεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ενθαρρύνει τα κράτη μέλη να αναπτύξουν μεθόδους για τη μείωση των πιέσεων στα συστήματα υγείας και την προώθηση της πρόληψης, του υγιεινού τρόπου ζωής και της κατάλληλης χρήσης ψηφιακών λύσεων.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΝέο Δ.Σ. στην Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών ΝΔ. Ελλάδας
Επόμενο άρθροΤο νέο Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΟΑΣΕ