Διαμεσολαβούντες

ΠΣΑΣ: Οι κορυφαίοι ασφαλιστικοί σύμβουλοι για το 2015

Οι κ.κ. Βασίλειος Κοίλιας (Εθνική Ασφαλιστική), στον κλάδο Ζωής, Στυλιανός Τσακίρης (Interamerican) στον κλάδο Γενικών Ασφαλίσεων, και Νικόλαος Ανδρέογλου (MetLife) στον Κλάδο Επενδυτικών βραβεύτηκαν ως οι Κορυφαίοι Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι για τη χρονιά που πέρασε, καταφέρνοντας να ξεχωρίσουν τόσο για την παραγωγικότητά τους όσο και για την ποιότητα των εργασιών τους.

Οι βραβεύσεις έγιναν κατά το Ετήσιο Συνέδριο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Συμβούλων (Π.Σ.Α.Σ.), που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγένιος Ευγενίδης στις 3 Νοεμβρίου.

Στην ίδια εκδήλωση, βραβεύτηκαν από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Επικοινωνίας M.D.R.T. Ελλάδος, κ. Κυριάκο Χατζηστεφάνου ,και οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι που διακρίθηκαν για τη συμμετοχή τους στον Διεθνή Χρηματοασφαλιστικό Οργανισμό M.D.R.T. (Million Dollar Round Table). Οι κ.κ. Κώστας Καστανάκης και Ζακ Σούσης τιμήθηκαν για την πολυετή συμμετοχή τους στο M.D.R.T. και ο κ. Λάμπρος Αποστολιώτης για την προσφορά του ως απελθών Πρόεδρος της Επιτροπής Επικοινωνίας M.D.R.T. Ελλάδος.

Το Συνέδριο του ΠΣΑΣ, με θέμα «Ασφαλιστική Αγορά: Επισκόπηση εφ’ όλης της ύλης», παρακολούθησαν περισσότεροι από 400 ασφαλιστικοί σύμβουλοι δια ζώσης και 1.000 μέσω live streaming από όλη την Ελλάδα καθώς και  στελέχη της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς  και επίτιμοι προσκεκλημένοι.

Ο Πρόεδρος του Π.Σ.Α.Σ. κ. Παναγιώτης Λελεδάκης, άνοιξε τις εργασίες του συνεδρίου στέλνοντας μήνυμα ενότητας προς όλους τους φορείς. Μπροστά στα πολλαπλά πλήγματα που δέχεται ο κλάδος, με την εξοντωτική φορολογία, τις αθέμιτες πρακτικές ανταγωνισμού εκ μέρους των τραπεζών και τις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις της εποπτείας, η ανάγκη για συσπείρωση είναι μεγαλύτερη από ποτέ, προκειμένου να δοθούν λύσεις και να μπορέσουν οι διαμεσολαβούντες να διαδραματίσουν απερίσπαστοι τον πολύτιμο ρόλο τους για την οικονομία και την κοινωνία.

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας, ο κ. Λελεδάκης τόνισε πως είναι απαραίτητο να ανοίξει ένας υγιής διάλογος, ώστε να «απενοχοποιηθεί» η ιδιωτική ασφάλιση και η πολιτεία να στρέψει την προσοχή της σε έναν κλάδο που αποτελεί μεγάλο θεσμικό επενδυτή, μεγάλο εργοδότη (με 25.000 θέσεις εργασίας), σταθεροποιητικό παράγοντα για την οικογένεια και την επιχειρηματικότητα, αλλά και μεγάλη πηγή φορολογικών εσόδων για το κράτος. Τέλος τόνισε πως η πολιτεία οφείλει άμεσα να επανεξετάσει το θέμα της φορολογίας και του ασφαλιστικού, ειδικά για έναν κλάδο που δεν μπορεί να αποκρύψει εισοδήματα, καθώς και να επαναφέρει τις φοροαπαλλαγές στα ασφάλιστρα για τον καταναλωτή – κάτι που ισχύει στο σύνολο των ευρωπαϊκών κρατών.

Ο κ. Αντώνης Μουζάκης, Λογιστής – Φοροτεχνικός Α’ τάξης & Σύμβουλος Επιχειρήσεων, ο οποίος αναφέρθηκε στις τεράστιες εισφορές που καλούνται να πληρώσουν το 2017 οι διαμεσολαβούντες με βάση το νέο φορολογικό σύστημα, εισφορές οι οποίες θα κυμαίνονται από 55 – 80% ανάλογα με το δηλωθέν εισόδημα.

Ο κ. Δημήτριος Μπούρλος, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και διακεκριμένος εργατολόγος, περιέγραψε το νέο καθεστώς που θα επικρατήσει στην κοινωνική ασφάλιση με τη δημιουργία ενός ενιαίου ταμείου κύριας ασφάλισης και ενός ενιαίου ταμείου επικουρικής ασφάλισης, τονίζοντας πως πλέον οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα καλούνται να καταβάλλουν εισφορές ύψους 26,95% επί των εισοδημάτων τους.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος, κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, η Επίτιμη Πρόεδρος του Π.Σ.Α.Σ., κα Ελένη Γρυπάρη, και η Αντιπρόεδρος του Π.Σ.Α.Σ., κα Θεοδώρα Γουργούλη.

Από πλευράς πολιτικών κομμάτων, παρέστησαν και απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Χατζηδάκης, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ο βουλευτής του Ποταμιού, κ. Χ. Αβραμίδης, και ο ανεξάρτητος Βουλευτής και πρώην Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, κ. Χάρης Θεοχάρης. Είχε προσκληθεί και δεν παρέστη ο Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών κ. Νίκος Φράγκος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Διευθυντής του ΕΙΑΣ, κ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου, η Πρόεδρος της ΕΕΑΕ, κα Δήμητρα Λύχρου, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΔ, κ. Αλέξανδρος Ραφαηλίδης, και η Γενική Γραμματέας, κα Όλγα Νικολαΐδου, ο Πρόεδρος του ΣΕΜΑ, κ. Γιώργος Καραβίας, ο υπέρμαχος του ελληνικού πολιτισμού, κ. Σπύρος Μερκούρης, και ο Επίτιμος Διευθυντής του Ευγενιδείου Ιδρύματος, καθηγητής κ. Διονύσης Σιμόπουλος. Επίσης παρέστησαν πολλά υψηλόβαθμα στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών, καθώς και εκπρόσωποι του κλαδικού τύπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του συνεδρίου συγκεντρώθηκαν χρήματα για τον φιλανθρωπικό οργανισμό «Δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού», η Πρόεδρος του οποίου, κα Μυρσίνη Ζορμπά, τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με μια μουσική έκπληξη, με ρεσιτάλ πιάνου από τον διάσημο Άγγλο solist Robin Stone, o οποίος επισκέφθηκε τη χώρα μας μόνο για το συνέδριο του ΠΣΑΣ με την ευγενική χορηγία των εξόδων από τον κ. Σπύρο Χατζηλαιμό.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκε και η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΠΣΑΣ χορηγία της WIDE SERVICES.

Ακολούθησε δεξίωση με πλούσιο μπουφέ και ανταλλαγή απόψεων από τους παρευρισκόμενους.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι:

Χρυσοί Χορηγοί: INTERAMERICAN, CNP ΖΩΗΣ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ALLIANZ, ATE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, INTERLIFE

Ασημένιοι Χορηγοί: AIG, NN, EUROLIFE, METLIFE, PRIME

Υποστηρικτές του Συνεδρίου:  ERGO, ΔΥΝΑΜΙΣ, ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ, ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ, INTERASCO, DAS, PANEL SENSOR, ΦΙΛΗΣ GLASS, WIDE SERVICES, SAFE CAPE, VASCANI VILLIOTI.

 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας