

Όπως επισημαίνεται σχετικά από την Ομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Ασφαλιστικών Ενώσεων, το πρότυπο μπορεί να παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ΜΜΕ και τις εποπτικές αρχές.
Οι πρώτες θα μπορούσαν να το επικαλούνται, αντί να κάνουν μια περιγραφική άσκηση εν μέσω παραβίασης των δεδομένων, για την οποία ενδέχεται να μην διαθέτουν τους πόρους.
Οι τελευταίες θα μπορούσαν να επωφεληθούν από μια τυποποιημένη μορφή που θα τους επιτρέψει να μοιράζονται τα δεδομένα των περιστατικών πέρα από τα σύνορα, να εντοπίζουν καλύτερα τις τάσεις και να αποκτούν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των κυβερνοαπειλών σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Το πρότυπο έχει δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε οι συγκεντρωμένες πληροφορίες να μπορούν να μοιράζονται χωρίς να χρειάζεται να είναι ανώνυμες ή συγκεντρωμένες, καθώς δεν θα είναι δυνατόν να προσδιοριστεί μια εταιρεία μέσω των πληροφοριών που παρέχει.
Εάν χρησιμοποιηθεί ευρέως, το πρότυπο θα μπορούσε να συμβάλει στην ενίσχυση των πληροφοριών και των δεδομένων που είναι διαθέσιμα για τους κινδύνους του κυβερνοχώρου και, συνεπακόλουθα, στην αύξηση της ανθεκτικότητας της κοινωνίας απέναντι στις κυβερνοαπειλές.
Μέχρι στιγμής, η έλλειψη διαθέσιμων πληροφοριών σχετικά με συμβάντα στο κυβερνοχώρο παρεμποδίζει μια σειρά από φορείς, κυρίως τους ασφαλιστές, οι οποίοι έχουν περιορισμένη δυνατότητα να προσφέρουν κάλυψη κινδύνου στον κυβερνοχώρο και συναφείς υπηρεσίες. Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει, εάν οι ασφαλιστές αποκτήσουν πρόσβαση στα ανωνυμικά δεδομένα που θα συλλέγονται από τις εθνικές εποπτικές αρχές ως αποτέλεσμα των διατάξεων περί παραβίασης των δεδομένων.
Το πρότυπο έχει τρεις διακριτές ενότητες:
Διαβάστε επίσης: GDPR – Πόσο έτοιμος είναι ο ασφαλιστικός κλάδος να τον εφαρμόσει;