Προτάσεις ασφάλισης για φοιτητές από την Ορίζων Ασφαλιστική

314

Του Χρήστου Αχή, Εκτελεστικού Συμβούλου Διοίκησης

Το σύγχρονο θυελλώδες κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον καθιστά απαραίτητο να προνοούμε και όχι εκ των υστέρων να προσπαθούμε να περιορίσουμε τις απώλειες. Η ιδιωτική ασφάλιση έχει αποδείξει διαχρονικά ότι αποτελεί έναν βασικό πυλώνα για την αντιμετώπιση απρόοπτων γεγονότων και, παρά την περιορισμένη ασφαλιστική συνείδηση των Ελλήνων, είναι επιβεβλημένο με κάθε ευκαιρία να τονίζουμε τα πλεονεκτήματά της.

Είναι υποχρέωση όλων των φορέων της αγοράς μας να συνδράμουν με κάθε μέσο στην εδραίωση του θεσμού της ασφάλισης στη χώρα μας, πέραν των υποχρεωτικών ασφαλίσεων, και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την ενημέρωση και εκπαίδευση των νεότερων γενιών.

Εν προκειμένω, οι αλλαγές που επιφέρει στη ζωή ενός νέου η είσοδός του σε ένα πανεπιστήμιο αποτελεί σημείο αναφοράς, καθώς είναι ο προθάλαμος της ένταξής του στην αγορά εργασίας και κατά συνέπεια στον «κόσμο των μεγάλων», που επωμίζεται μια σειρά από υποχρεώσεις. Ως εκ τούτου, αυτή η σημαντική στιγμή και οι αλλαγές που επιφέρει αποτελεί μια καλή ευκαιρία ενημέρωσης των φοιτητών για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να εξασφαλιστούν για πιθανά απρόοπτα γεγονότα που μπορούν να επηρεάσουν το μέλλον τους.

Στην Ορίζων Ασφαλιστική έχουμε σχεδιάσει σύγχρονες εξατομικευμένες ασφαλιστικές  λύσεις για την προστασία των φοιτητών.  Συγκεκριμένα:

Πρόγραμμα πρωτοβάθμιας περίθαλψης «Μέτρον Υγείας»

Με το Μέτρον Υγείας ο νέος φοιτητής εξασφαλίζει ότι σε περίπτωση κάποιου επείγοντος περιστατικού θα μπορέσει να λάβει την ιατρική φροντίδα που του αξίζει και επιπλέον μπορεί να απολαύσει υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες για την εξωνοσοκομειακή του περίθαλψη, στα αρτιότερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, με εξαιρετικά ανταγωνιστικό κόστος και ανεξαρτήτως ιατρικού ιστορικού.

Ενδεικτικά, το Μέτρον Υγείας παρέχει τη δυνατότητα στα συμβεβλημένα νοσηλευτικά ιδρύματα να πραγματοποιήσει:

  • Ετήσιο προληπτικό έλεγχο (Check-up).
  •  Απεριόριστες ιατρικές επισκέψεις.
  •  Απεριόριστες διαγνωστικές εξετάσεις με κάλυψη 100% (με χρήση ασφαλιστικού φορέα ΕΟΠΥΥ) και με κάλυψη 85% (χωρίς τη χρήση ασφαλιστικού φορέα).
  •  Κάλυψη προσωπικού ατυχήματος.

Προγράμματα ασφάλισης  κατοικίας

Το σπίτι αποτελεί ίσως το πολυτιμότερο περιουσιακό μας στοιχείο, αλλά ταυτόχρονα ουσιώδες στοιχείο ανάδειξης της προσωπικότητάς μας, καθώς στεγάζει τα όνειρα και τις ανάγκες μιας ολόκληρης ζωής. Γι’ αυτό και καθίσταται αναγκαία η προστασία από κάθε ενδεχόμενο κίνδυνο ή απρόοπτο γεγονός.

Η μετακόμιση ενός φοιτητή σε μια καινούργια πόλη και σε ένα νέο σπίτι, είτε πρόκειται για ιδιόκτητο είτε ενοικιάζεται, αποτελεί σημαντική ευθύνη και δημιουργεί ανάγκες για την ολοκληρωμένη προστασία του.

Η Ορίζων Ασφαλιστική, με τη νέα γενιά προγραμμάτων (Blue Home, Dream Home, Gold Class & Ασφάλιση κατοικίας σε Α΄ κίνδυνο), που πρόσφατα παρουσίασε, προσφέρει λύσεις για την απόλυτη προστασία της κατοικίας, τόσο για το κτήριο όσο και για το περιεχόμενο.

Ασφάλιση Αυτοκινήτου

Με τα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου της Ορίζων, ο φοιτητής έχει τη δυνατότητα να προστατέψει το όχημά του επιλέγοντας ένα από τα ολοκληρωμένα προγράμματά μας (Blue Horizon Economy, Silver και Premium), σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές, αλλά πάνω από όλα έχοντας ουσιαστικές παροχές, που θα τον προστατέψουν όταν χρειαστεί.

Ασφάλιση Προσωπικού Ατυχήματος

Τα απρόοπτα είναι μέρος της ζωής, πολλές φορές όμως οι συνέπειές τους είναι σημαντικές και πιθανά καταστροφικές. Ο σωστός σχεδιασμός και η προνοητικότητα μας επιτρέπουν να ξεπεράσουμε την κάθε κακή στιγμή και να σχεδιάσουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Η Ορίζων αναγνωρίζοντας ότι το ατύχημα όσο απρόοπτο γεγονός κι αν είναι, είναι πιθανό να συμβεί, έχει σχεδιάσει μια σειρά από προγράμματα ασφάλισης προσωπικού ατυχήματος που μπορούν να καλύψουν στο έπακρο τις ανάγκες  των φοιτητών (ακόμα και σε περίπτωση Erasmus), προκειμένου να αισθάνονται σιγουριά, ότι αν συμβεί κάτι αναπάντεχο,  θα μπορέσουν να έχουν υψηλού επιπέδου ιατρική υποστήριξη.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Ορίζων Ασφαλιστικής (www.orizonins.gr).

Προηγούμενο άρθροΠροτάσεις ασφάλισης για φοιτητές από την Interlife Α.Α.Ε.Γ.Α.
Επόμενο άρθροΠροτάσεις ασφάλισης για φοιτητές από τη Συνεταιριστική Ασφαλιστική