Πρόσβαση στα δεδομένα των οχημάτων χωρίς παρέμβαση των κατασκευαστών

2057
dedomena oximaton

Η Insurance Europe χαιρέτισε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της 20ής Φεβρουαρίου, στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού (TRAN) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που αφορούσε σχέδιο έκθεσης σχετικά με μια ευρωπαϊκή στρατηγική για τα συνεργατικά ευφυή συστήματα μεταφορών (C-ITS).

Το σχέδιο έκθεσης καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει νομοθετική δράση όσον αφορά την πρόσβαση σε δεδομένα και πόρους επί των οχημάτων πριν από το τέλος του 2018, επιτρέποντας στους παρόχους υπηρεσιών να προσφέρουν τα προϊόντα τους στους οδηγούς, χωρίς καμία παρέμβαση των κατασκευαστών οχημάτων.

Ο Nicolas Jeanmart, Επικεφαλής Personal Insurance, General Insurance & Macroeconomics της Insurance Europe, σχολίασε σχετικά: «Η Insurance Europe συμμερίζεται την άποψη ότι η έλλειψη αποφασιστικής και συγκεκριμένης δράσης σε επίπεδο ΕΕ σχετικά με την πρόσβαση στα δεδομένα των οχημάτων αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες που εμποδίζουν την επιτυχή ανάπτυξη των τεχνολογιών C-ITS και την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους. Περιορίζει, επίσης, τον ανταγωνισμό στην αγορά υπηρεσιών με βάση τα δεδομένα των οχημάτων και επομένως τις ευκαιρίες για τους καταναλωτές να επωφελούνται από ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών και παρόχων. Μια τέτοια νομοθετική ενέργεια είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί ότι οι καταναλωτές θα αποφασίζουν ποιος θα έχει πρόσβαση στα δεδομένα των οχημάτων τους και για ποιον σκοπό».

Να θυμίσουμε ότι στο παραπάνω πλαίσιο εντάσσεται και η καμπάνια #Data4Drivers, που υποστηρίζει η Insurance Europe.

 

Προηγούμενο άρθροΥποχρεωτική εγκατάσταση συστημάτων alcohol interlock σε φορτηγά και λεωφορεία σε όλη την ΕΕ
Επόμενο άρθροΝέα Περιβαλλοντική Πολιτική ανακοίνωσε η Generali