ΠΟΑΔ, ΠΣΑΣ, ΠΣΣΑΣ, ΣΕΜΑ, ΕΕΑΕ στηρίζουν το δίκτυο του GIVMED κατά του Covid-19

2025

Με τον συντονισμό της ΕΑΔΕ, οι ΠΟΑΔ, ΠΣΑΣ, ΠΣΣΑΣ, ΣΕΜΑ και ΕΕΑΕ,  μετέχοντας στην καθολική προσφορά αλληλεγγύης που εκδηλώνεται με κάθε τρόπο, προσέφεραν την στήριξή τους μέσω του Δικτύου της GIVMED, καλύπτοντας τις ανάγκες 6 κοινωφελών  φορέων για 2 μήνες.

Ειδικότερα, με την υποστήριξη των παραπάνω σωματείων διατέθηκαν 1.800 μάσκες προστασίας, 2.500 γάντια και 77 λίτρα αντισηπτικό, ικανά να καλύψουν τις σημαντικές ανάγκες 6 κοινωφελών φορέων του δικτύου GIVMED στην Αττική με 205 ωφελούμενους και εργαζόμενους. 

Οι φορείς που παρέλαβαν το υγειονομικό υλικό είναι: ο Σύλλογος Νοσηλεία, η ΑΜΚΕ “Συμβάλλειν”, η μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης “Tact Hellas”, το κέντρο προαγωγής κοινωνικής και ψυχικής υγείας “Πορεία”, η Ε.Π.Α.Ψ.Υ – Ξενώνας “Αριάδνη” και η Στέγη Κατάκοιτων Γερόντων.

Εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασής τους τα σωματεία τονίζουν:

«Οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές κάθε βαθμίδας παρακολουθήσαμε όλη την εξέλιξη της πανδημίας COVID-19, που έπληξε και τη Χώρα μας,  και συμμετείχαμε στην αντιμετώπισή της, σε  πολλούς τομείς και κυρίως στην ΥΓΕΙΑ  και την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

Εμείς οι άνθρωποι της Διαμεσολάβησης έχουμε διδαχθεί να κάνουμε μια δουλειά, που λίγοι μπορούν να κάνουν.

Καρποί της δουλειάς μας: αυτοκυριαρχία, αληθινό κουράγιο, υπομονή, αξιοπρέπεια, σεβασμός. 

Γνωρίζουμε ότι έχουμε ανάγκη από χρόνο.
Χρόνο για να νικήσουμε τον αόρατο εχθρό.
Χρόνο για να υπάρχουμε αύριο.

Γνωρίζουμε καλύτερα από κάθε άλλον, λόγω του επαγγέλματός μας, ότι όλα όσα πραγματικά αξίζουν να κάνουμε είναι αυτά που κάνουμε καθημερινά για τους άλλους.

Γι’ αυτό είμαστε πρόθυμοι και ενωμένοι να στερηθούμε, για όσο χρειαστεί, τη ζωή που σχεδιάζαμε, για να ζήσουμε τη ζωή που μας επιβάλλεται με ευθύνη, επαγρύπνηση και αλληλεγγύη».    

Το δίκτυο GIVMED ευχαριστώντας τα Σωματεία ασφαλιστικής διαμεσολάβησης για τη σημαντική συνεισφορά τους επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους: «Η προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των κοινωφελών φορέων από τον Covid-19 είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους και να συνεχίσουν να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την προστασία των ωφελουμένων τους.

Ευχαριστούμε θερμά τα Σωματεία για τη σημαντική συνεισφορά τους και ευχόμαστε τα δύσκολα να περάσουν σύντομα για όλους».

Προηγούμενο άρθροΜειώσεις στο προσωπικό και τη διοίκηση της ΑΟΝ
Επόμενο άρθρο7 επισημάνσεις για το web conference της ΕΑΕΕ