ΠΟΑΔ: Οδηγίες για τη διαδικασία επανυποβολής της αίτησης για τα €800

1638
ΠΟΑΔ

Τη διαδικασία επανυποβολής της αίτησης για την καταβολή Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού €800 εξηγεί ο Φοροτεχνικός της ΠΟΑΔ, Νικόλαος Ι. Λάμπρου, καθώς μετά από συντονισμένες ενέργειες της ΠΟΑΔ, εκδόθηκε η ΚΥΑ για την αποκατάσταση του συστημικού προβλήματος της μη καταβολής των €800.

Ειδικότερα ο κ. Λάμπρου σημειώνει:

«Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία τροποποιείται η υπ’αρ. 39162 ΕΞ 2020/15.4.2020 σχετικά με την Αποζημίωση ειδικού σκοπού για την ενίσχυση επιχειρήσεων λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Η ανωτέρω τροποποίηση αφορά το σύνολο των διαμεσολαβούντων, οι οποίοι δεν είχαν ενταχθεί λόγω της ύπαρξης μηδενικών εσόδων στις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ, από δευτερεύων μηδενικό ΚΑΔ.

Περιγραφή της διαδικασίας

1ο βήμα

Υποβολή τροποποιητικής περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ για την τελευταία περίοδο έτους 2019, ανάλογα με την κατηγορία τήρησης βιβλίων, (απλογραφικά ή διπλογραφικά), δηλαδή τελευταίου τριμήνου 2019 ή τελευταίου μήνα 2019, αντίστοιχα.

Συμπληρώνουμε στον κωδικό 310 (εισροές απαλλασσόμενες χωρίς δικαίωμα έκπτωσης) το σύνολο των εσόδων από προμήθειες διαμεσολάβησης όπως αυτές αθροίζονται από τις εκκαθαρίσεις προμηθειών. Προσοχή ο κωδικός 311 της δήλωσης πρέπει να συμπεριλαμβάνει το σύνολο των εσόδων της επιχείρησης για το έτος 2019 , όπως αυτός θα προκύπτει από το έντυπο Ε3 που συνυποβάλλεται με την δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

2ο βήμα

Υποβάλουμε αίτηση στη σχετική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ myΒusinessSuport.gr για την αποζημίωση ειδικού σκοπού. (Μέχρι και Κυριακή μεσημέρι η πλατφόρμα δεν είναι ακόμα ανοικτή).

Σημείωση 1. Τα βήματα πρέπει να ακολουθηθούν αυστηρά με την ανωτέρω σειρά, αλλιώς δεν θα τύχουμε της αποζημίωσης.

Σημείωση 2 . Η διαδικασία λήγει αυστηρά στις 17/6/2020

Σημειώνουμε ότι η ΚΥΑ αφορά το 800άρι και όχι την επιστρεπτέα προκαταβολή για την οποία δεν έχει υπάρξει καμία διευθέτηση μέχρι στιγμής».

Προηγούμενο άρθροΗ Eurolife FFH στο πλευρό των ασφαλισμένων της
Επόμενο άρθροΟι εθελοντές της ΑΧΑ στηρίζουν ευάλωτες οικογένειες κι άστεγους