Πιο άμεσα πληττόμενες από την πανδημία οι γυναίκες

1811

H πανδημία πλήττει όλους, αλλά επηρεάζει περισσότερο την καθημερινότητα και την εργασία των γυναικών, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Επιτροπή Women in Business (WIB) για τις επιπτώσεις του COVID-19.  

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 23/4/2020 έως 01/5/2020 και συγκέντρωσε 546 συμμετέχοντες, εκ των οποίων το 68% ήταν γυναίκες και το 32% άνδρες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, αν και οι συνέπειες της πανδημίας του COVID-19 θα πλήξουν όλους τους ανθρώπους περισσότερο αντιμέτωπες με την ανεργία θεωρείται ότι θα βρεθούν οι γυναίκες.

Επίσης αν και το lockdown και η τηλε-εργασία επιβαρύνει τον προσωπικό χρόνο και των δύο φύλων, το μεγαλύτερο ποσοστό των συμμετεχόντων υποστηρίζει ότι επιβαρύνεται περισσότερο ο προσωπικός χρόνος των γυναικών οι οποίες αυτό το διάστημα συνδέονται ακόμα πιο έντονα με τον παραδοσιακό τους ρόλο της φροντίδας του σπιτιού.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της έρευνας για το κατά πόσο η εμφάνιση του COVID-19 επηρέασε τις καθημερινές συνήθειες των δύο φύλων στις υποχρεώσεις του σπιτιού, τη φροντίδα παιδιών και ηλικιωμένων αλλά και για το αν και σε τι βαθμό πιστεύουν ότι θα επηρεαστούν οι προοπτικές απασχόλησής τους στο μέλλον.

Για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας, πατήστε ΕΔΩ

Προηγούμενο άρθροΗ Interamerican προωθεί στους ασφαλισμένους της την εφαρμογή Medi-ON
Επόμενο άρθροEurobank: €750 εκατ. για την επανεκκίνηση του ξενοδοχειακού κλάδου