Παρέμβαση για τη Διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής

402

Οι υψηλές πολιτικές προσδοκίες που συνδέονται με εκείνα τα άτομα που αποτελούν την ηγεσία της ανωνύμου ασφαλιστικής εταιρείας Εθνική Ασφαλιστική, οδήγησαν την Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Ασφαλιστικών Εταιρειών να καταγγείλει την παραμονή της νυν Διοίκησης.

Πάγια θέση του περιοδικού μας είναι να βλέπουν το φως της δημοσιότητας οι όποιες θέσεις και αντιδράσεις, όσο διαμετρικά αντίθετες κι αν είναι αυτές με τις δικές μας υποκειμενικές τοποθετήσεις.

Λάθη του παρελθόντος, όταν γίνονταν αλλαγές προσώπων απλά και μόνο για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας και για την τοποθέτηση ημετέρων, και όχι βάσει στρατηγικού σχεδιασμού και αξιοκρατίας, δεν μας βρίσκουν σύμφωνους. Αντιθέτως.

Παραθέτουμε αυτούσια στη συνέχεια την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, 18 Μαΐου, η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Ασφαλιστικών Εταιρειών και ευχόμαστε η αντιπαράθεση αυτή να μην έχει στόχο απλά και μόνο τα πρόσωπα, αλλά να εξυπηρετεί την αντίληψη μιας απαίτησης για την αριστοποίηση των στόχων και των προοπτικών της Εταιρείας. Εν τέλει, η εμπιστοσύνη στη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας που αποφασίζει, πρέπει έμπρακτα να αποδεικνύεται, γιατί μόνον έτσι εξυπηρετούνται οι Θεσμοί και η λειτουργία τους.

 

«ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ

Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Ασφαλιστικών Εταιρειών σε συνεδρίασή της αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

Οι θέσεις τόσο της Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ για τις ασφαλιστικές εταιρίες, όσο και της Νομαρχιακής Επιτροπής Χρηματοπιστωτικού Τομέα, έχουν διατυπωθεί δημόσια πριν τις εκλογές της 25 Γενάρη και περιελάμβαναν μεταξύ άλλων και τη θεώρηση που έχουμε για το ρόλο και την πορεία της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Έχουν περάσει πάνω από 100 μέρες από τις εκλογές, που ο λαός μας, έδωσε στην κυβέρνηση της Αριστεράς την διακυβέρνηση της χώρας μας, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για την χώρα και τους πολίτες της.

Περιμέναμε μέχρι σήμερα να δούμε τα πρώτα δείγματα γραφής στο χώρο των ασφαλιστικών εταιριών, δείγματα που θα έδιναν το στίγμα της πολιτικής μας.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα στο χώρο της Εθνικής Ασφαλιστικής φαίνεται ότι τα πράγματα κινούνται σαν να μην έχουν γίνει εκλογές, σαν να παραμένει στην εξουσία η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που βαρύνεται με τεράστιες ευθύνες για την επιλογή πολιτικών αλλά και προσώπων.

Δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να ανεχτούμε την συνέχιση της ίδιας κατάστασης στον χώρο μας.

Η αλλαγή πολιτικής και προσώπων είναι επιτακτική ανάγκη, αν θέλουμε να μπορούμε να δούμε την επόμενη μέρα και να σεβαστούμε την επιλογή των πολιτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε καμία περίπτωση δεν παρεμβαίνει στο να τοποθετηθούν κομματικά στελέχη στη διοίκηση των επιχειρήσεων, αλλά και δεν μπορεί να δεχτεί να συνεχίσει η ίδια αντιμετώπιση άξιων στελεχών, που το μόνο τους αρνητικό στοιχείο είναι η άρνησή τους να ενταχθούν στο σύστημα εξουσίας, που είχε καθιερώσει η Διοίκηση της Τράπεζας και της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Δεν μπορεί να δεχτεί να συνεχιστεί η ίδια πολιτική, που στόχο έχει το ξεπούλημα της Εθνικής Ασφαλιστικής και τον αφελληνισμό της ασφαλιστικής αγοράς.

Δεν μπορεί να δεχτεί να χρησιμοποιείται η Εταιρία για να ευνοούνται συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Δεν μπορεί να δεχτεί τη συγκάλυψη συγκεκριμένων ευθυνών και την παραμονή προσώπων, τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλει με επερωτήσεις της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας στη Βουλή, για την πολιτική που εφάρμοσαν απέναντι στην Εταιρία, για απ’ ευθείας αναθέσεις αντασφαλιστικών συμβάσεων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, για την αντιμετώπισή της απέναντι στο παραγωγικό δίκτυο και τους εργαζόμενους.

Δεν μπορεί να δεχτεί τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό των εκπροσώπων των εργαζομένων από το ΔΣ της Εταιρίας.

Αντί γι’ αυτά πληροφορούμαστε ότι η Διοίκηση της ΕΤΕ ενημέρωσε το σημερινό διοικητικό σχήμα ότι θα παραμείνει στη θέση του, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την εμπιστοσύνη της σε αυτό.

Καλούμε τη νέα Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να προχωρήσει τώρα στην αντικατάσταση της Διοίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, της μεγαλύτερης Ελληνικής θυγατρικής της ΕΤΕ, σεβόμενη την επιλογή του λαού μας και με στόχο την ανάπτυξη της Εταιρίας προς όφελος των πελατών της αλλά και της Τράπεζας.

Κάθε άλλη συμπεριφορά, που έχει αντίκτυπο στους πελάτες της, στα δίκτυα πωλήσεων και τους εργαζόμενους θα μας βρει κάθετα απέναντι. 

 

                                                        Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ασφαλιστικών Εταιρειών».

 

Δείτε επίσης την ανακοίνωση της Ο. Μ. ΣΥΡΙΖΑ ασφαλιστικών Εταιρειών: Ποιο το Μέλλον της Αγροτικής Ασφαλιστικής.

Προηγούμενο άρθροΗ AXA χορηγός στο 2ο Mediterranean Yacht Show του Ναυπλίου
Επόμενο άρθροΜε νικητές την Interasco και το Χαμόγελο του Παιδιού έληξε το Τουρνουά Ποδοσφαίρου του ΣΕΣΑΕ