Παράταση ένταξης στο πρόγραμμα “Επιστρεπτέα Προκαταβολή” ζητά η ΠΟΑΔ

1518
ΠΟΑΔ

Χρονική παράταση για την ένταξη των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στο πρόγραμμα “Επιστρεπτέα Προκαταβολή” ζητά η ΠΟΑΔ, από τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Σε επιστολή της, στις 7 Απριλίου 2020, που κοινοποιείται στον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων,  κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον Υφυπουργό Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, και τον Υφυπουργό Οικονομικών αρμόδιο για την δημοσιονομική πολιτική, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, η Ομοσπονδία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ζητά την παράταση.

Ειδικότερα, εκ μέρους του ΔΣ της ΠΟΑΔ, ο Πρόεδρος και η Γενική Γραμματέας, κ.κ. Παναγιώτης Μιχαλόπουλος και Μαρία Δημητριάδη, επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Για τις επιχειρήσεις που ανήκουν στους ΚΑΔ 66.22… θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας τις αντικειμενικές δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε μετά την ένταξή μας και ειδικότερα για τα δικαιολογητικά έσοδα και έξοδα του Α’ τριμήνου 2020 που θα υποβάλλονται μηνιαίως με καταληκτική ημερομηνία την 10η επομένου μηνός.

Για να γίνουμε πιο σαφείς, οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές δηλώνουν τα ακαθάριστα έσοδα τους βάσει εκκαθάρισης που εκδίδεται από τους προμηθευτές μας τις Ασφαλιστικές Εταιρίες με το κλείσιμο της χρήσης του φορολογικού έτους. Κατά συνέπεια τα μηνιαία έσοδα που καλούμαστε να δηλώσουμε είναι πρώτον έναντι εκκαθάρισης και δεύτερον δεν μας παρέχονται ούτε στις επιχειρήσεις μας, αλλά ούτε και γνωστοποιούνται στο TAXIS σε μηνιαία βάση με αποτέλεσμα να απαιτείται χρονοβόρα διαδικασία και προετοιμασία για την ορθή αποτύπωση των οικονομικών μας στοιχείων πολύ πέραν της 10ης Απριλίου που είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή της Αίτησης.

Πιστεύουμε όπως ήδη αναφέρουμε και παραπάνω ότι το πρόγραμμα “Επιστρεπτέα Προκαταβολή” είναι πραγματικά το μέτρο που θα ενισχύσει και θα προσφέρει πραγματική στήριξη μέσω της χρηματοδότησης μας για την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας, και την επάνοδο στην κανονικότητα.

Ζητάμε λοιπόν να δοθεί η απαραίτητη χρονική παράταση τουλάχιστον 30 ημερών πέραν της 10ης Απριλίου ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα που ανακύπτει και η πλειονότητα των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών να μπορέσει να ωφεληθεί πραγματικά από το μέτρο αυτό».

Προηγούμενο άρθροΜε σκαμπανεβάσματα η παραγωγή ασφαλίστρων το 1ο δίμηνο 2020
Επόμενο άρθροEurolife ERB: 3 μήνες δωρεάν ασφάλιση αυτοκινήτου στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ