Οικονομικά Μεγέθη

Όμιλος Generali: Λειτουργικό αποτέλεσμα €4 δις στο 9μηνο 2020

Την ανθεκτικότητά του για ακόμα μία φορά δείχνει ο ιταλικός ασφαλιστικός κολοσσός, καταγράφοντας, στο 9μηνο, λειτουργικό αποτέλεσμα €4 δις, χάρη στη θετική ανάπτυξη των κλάδων Περιουσίας και Ατυχημάτων και Asset Management, που υποστηρίχθηκε μεταξύ άλλων και από τις πρόσφατες εξαγορές.

Η τεχνική αριστεία του Ομίλου επιβεβαιώθηκε από το Combined Ratio στο 89,7% (-2,8 pps) και το New Business Margin, το οποίο έφτασε σε εξαιρετικά επίπεδα (4,10% ).
Τα συνολικά ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ανήλθαν σε €52 δις (+0,3%), με τα ασφάλιστρα των κλάδων Περιουσίας και Ατυχημάτων να παραμένουν ανθεκτικά και ους κλάδους ασφαλίσεων Ζωής να καταγράφουν αύξηση (+ 0,4%).

Η κεφαλαιακή θέση του Ομίλου ενισχύθηκε, με δείκτη φερεγγυότητας στο 203% (+9 HY20) .
Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου ανήλθαν σε €1.297 εκατ. (-40%), επηρεασμένα από τις ύψους €310 εκατ. καθαρές απομειώσεις σε επενδύσεις που σχετίζονται με την απόδοση των χρηματοπιστωτικών αγορών, τα €183 εκατ. για διακανονισμό διαιτησίας στην υπόθεση της BSI, τη συνεισφορά €100 εκατ. στο Έκτακτο Διεθνές Ταμείο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και έξοδα €73 εκατ. από τη συναλλαγή διαχείρισης ευθύνης.

Ο CFO του Ομίλου Generali, Cristiano Borean, σχολίασε σχετικά: «Τα αποτελέσματα για τους πρώτους εννέα μήνες συνεχίζουν να δείχνουν την ανθεκτικότητα της Generali, όπως αποδεικνύεται από τα εξαιρετικά τεχνικά περιθώρια που υποστηρίζουν το λειτουργικό αποτέλεσμα και την κεφαλαιακή μας θέση. Σε ένα περιβάλλον που εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από τις έντονες μακροοικονομικές και χρηματοοικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, ο Όμιλος επιβεβαιώνει τα πλεονεκτήματά του με βάση την ηγετική του θέση στην Ευρώπη και ένα πρωταρχικά εστιασμένο στο retail, ευέλικτο και διαφοροποιημένο επιχειρηματικό μοντέλο. Η Generali επιμένει στη δέσμευσή της να είναι ένας πραγματικός Συνεργάτης Ζωής για τους πελάτες της, μέσω συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για τη βοήθεια και την υποστήριξη των κοινοτήτων στις οποίες δραστηριοποιείται, συμπεριλαμβανομένου του Έκτακτου Διεθνούς Ταμείου για την αντιμετώπιση του Covid-19».

Περισσότερα: www.generali.com

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google New

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας