και παραγωγικά μεγέθη 36 ασφαλιστικών επιχειρήσεων για τα έτη 2019 – 2018

Τις κορυφαίες εταιρείες του 2019 ανά κλάδο ασφάλισης και με βάση τη συνολική τους παραγωγή παρουσιάζουμε, κι εφέτος, μέσα από τις σελίδες της «Ασφαλιστικής Αγοράς».

Πηγή των στοιχείων, τα οποία διέθεσαν οι ίδιες οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις, είναι η ετήσια έκδοση «Άνθρωποι και Αριθμοί της Χρηματοοικονομικής & Ασφαλιστικής Βιομηχανίας», στην οποία μπορείτε να αναζητήσετε τα αναλυτικά παραγωγικά μεγέθη των υπολοίπων εταιρειών που δεν παρουσιάζονται εδώ, για την οικονομία του χώρου.

Για το 2019 διέθεσαν στοιχεία για την ετήσια έκδοσή μας 36 ασφαλιστικές επιχειρήσεις, η παραγωγή ασφαλίστρων των οποίων αντιστοιχεί στο 96,5% της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων της περασμένης χρονιάς. Αντίστοιχα, για το 2018 είχαν διαθέσει τα στοιχεία τους 37 ασφαλιστικές επιχειρήσεις, η παραγωγή των οποίων αντιστοιχούσε στο 96,1% της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων για το 2018.

Στον πίνακα που παραθέτουμε στη συνέχεια παρουσιάζονται τα συνολικά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 36 ασφαλιστικών επιχειρήσεων για τα έτη 2019 και 2018.

Οι κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες σε παραγωγή ασφαλίστρων το 2019

Οι 10 πρώτες σε συνολική παραγωγή ασφαλίστρων

Εθνική, NN, Eurolife FFH Ζωής, MetLife, ERGO, Generali, Ευρωπαϊκή Πίστη, Interamerican Ζημιών, AXA & Allianz

Αμετάβλητη –με μία μόνον εξαίρεση– είναι η δεκάδα των κορυφαίων ασφαλιστικών εταιρειών του 2019 σε σχέση με το 2018, όπως προκύπτει από τα δεδομένα του πίνακα 1, όπου παρατίθενται με φθίνουσα σειρά τα Συνολικά Εγγεγραμμένα Ασφάλιστρα από πρωτασφαλίσεις Ζωής & Ζημιών 36 ασφαλιστικών επιχειρήσεων. Η μόνη διαφορά εντοπίζεται στις θέσεις 9 και 10, όπου η ΑΧΑ ανέβηκε στην 9η θέση το 2019, αφήνοντας 10η την Allianz.

Μεταξύ των 36 εταιρειών, παρατηρούμε ότι οι 20 πέτυχαν, άλλες περισσότερο άλλες λιγότερο, να αυξήσουν την παραγωγή τους το 2019. Πρόκειται για τις εταιρείες: Εθνική, ΝΝ, Eurolife FFH Ζωής, MetLife, Generali, Ευρωπαϊκή Πίστη, Interamerican Ζημιών, ΑΧΑ, Interamerican Ζωής, Groupama, Ιντερσαλόνικα AEΓΑ, Alphalife, Υδρόγειο, Eurolife FFH ΑΕΓΑ, Interlife, Ατλαντική Ένωση, ΝΡ Ασφαλιστική, Interasco, Ορίζων και Γενική Πανελλαδική.

11 εταιρείες διατήρησαν σχεδόν αμετάβλητη (με μικρές αυξομειώσεις) την παραγωγή ασφαλίστρων τους: ERGO, AIG, Ευρωπαϊκή Ένωση, HDI Global, Δύναμις, Personal, Ευρώπη, Interamerican Βοηθείας,ARAG, CNP Ζωής και Ιντερσαλόνικα Ζωής.

Τέλος, 5 εταιρείες εμφανίζονται με μειωμένη την παραγωγή ασφαλίστρων τους το 2019 έναντι του 2018: Allianz, Συνεταιριστική, Credit Agricole Life, Das Hellas και Royal & Sun Alliance.

Διαβάστε επίσης:

Οι 10 κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες Ζωής το 2019

(αναλυτικούς πίνακες με τις 10 πρώτες εταιρείες ανά κλάδο ασφάλισης και τα μερίδια αγοράς τους για τα έτη 2019 & 2018).


odigos 2020

Για τις 10 πρώτες εταιρείες ανά κλάδο στις Ασφαλίσεις κατά Ζημιών δείτε το επόμενο τεύχος της «Α.Α.» ή παραγγείλετε την έκδοση «Άνθρωποι και Αριθμοί της Χρηματοοικονομικής & Ασφαλιστικής Βιομηχανίας», πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΟι 10 κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες Ζωής το 2019
Επόμενο άρθροΗ Ionios New Agency νέο τακτικό μέλος του ΕΙΑΣ