Διαμεσολαβούντες

Οι κ.κ. Χ. Αλεξόπουλος και Τ. Κουφοπούλου στο συνέδριο της BIPAR

Η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΕΑΔΕ ανακοίνωσε τη συμμετοχή των Μελών της, κ. Χάρη Αλεξόπουλου, Αντιπρόεδρου της ΕΕΑΕ, και κας Τόνιας Κουφοπούλου, Γενικής Γραμματέως του ΣΠΑΤΕ, στην ετήσια Γενική Συνέλευση του BIPAR, που θα πραγματοποιηθεί από 19 μέχρι 21 Ιουνίου στη Βαρσοβία.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. θα συζητηθούν πολλά και κρίσιμα θέματα, όπως:

  • IDD όπως αυτή θα διαμορφωθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα.
  • RIS [RETAIL INVESTMENT STRATEGY] σε αρμονία με την πρόθεση της Ε.Ε. να γίνει η επένδυση κεφαλαίων όσο γίνεται πιο προσβάσιμη σε όλους τους Ευρωπαίους Πολίτες με τήρηση κανόνων διαφάνειας και επαρκούς ενημέρωσης.
  • SUSTAINABLE FINANCE, σε συνδυασμό με την ενδυνάμωση της επένδυσης δίνοντας έμφαση στην ενημέρωση των υποψηφίων επενδυτών σχετικά με τις επιχειρήσεις που προσανατολίζονται σε επενδύσεις που έχουν περιβαλλοντικό και κοινωνικό χαρακτήρα.
  • DORA [Digital Operation Resilience Act] πράξη ψηφιακής ανθεκτικότητας, σχετικά με τον Κανονισμό που πρόκειται να εφαρμοστεί από τον Ιανουάριο του 2025.
  • FIDA [Financial Data Access].
  • AI [ARTIFICIAL INTELLIGENCE] – η Τεχνητή Νοημοσύνη στην ασφαλιστική βιομηχανία.
  • NAT CAT, Καταστροφικά Καιρικά Φαινόμενα και ο ρόλος της Ασφαλιστικής Αγοράς 

Συναντήσεις ασφαλιστικών πρακτόρων και μεσιτών ασφαλίσεων θα λάβουν χώρα στο περιθώριο της Γ.Σ., όπου θα συζητηθούν θέματα ειδικού ενδιαφέροντος. 

Η συμμετοχή αυτή σηματοδοτεί την περαιτέρω δραστηριοποίηση της ΕΑΔΕ σε Ευρωπαϊκά θέματα, δεδομένου ότι οι εξελίξεις και η εφαρμογή κανόνων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο αφορούν άμεσα την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και επηρεάζουν άμεσα το παρόν και το μέλλον του επαγγέλματος στη χώρα μας.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας