Μελέτες

ΟΑΣΕ: Έρευνα για τις συνθήκες εργασίας στον ασφαλιστικό κλάδο

Η ΟΑΣΕ διεξήγαγε έρευνα αναφορικά με τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στην ασφαλιστική αγορά.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, η ΟΑΣΕ, υλοποιώντας την απόφαση του τελευταίου συνεδρίου της, ολοκλήρωσε και δημοσιεύει, σε συνεργασία με τον έγκυρο όμιλο της PRUDENΤIAL, έρευνα που αφορά τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στην ασφαλιστική αγορά.

Σκοπός της έρευνας είναι να αναδειχθεί η αναγκαιότητα και η σημασία που φέρνει η πραγματική απεικόνιση θεμάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους στον κλάδο όπως αποδοχές, εργασιακό περιβάλλον, περίθαλψη, με απώτερο στόχο την αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων.

Στην έρευνα, συμμετείχαν συνολικά 935 άτομα, από το σύνολο των 4.675 στους οποίους εστάλθηκε η έρευνα, τα οποία εργάζονται σε ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα. Τα στοιχεία συλλέχτηκαν διαδικτυακά, κατά την περίοδο 24/04/2023 – 12/05/2023.

Από την έρευνα προκύπτει ότι οι συνθήκες εργασίας κατά πλειοψηφία είναι καλές. Η πλειονότητα των συμμετεχόντων αμείβεται με ποσά από €1000-3000. Στην ύπαρξη φαινομένων εργασιακού εκφοβισμού, το 74,65% απαντάει ελάχιστα ή καθόλου, ενω το 87,38% αναφέρει ότι τηρείται απόλυτα/αρκετά το θεσμικό πλαίσιο για τη βία και την παρενόχληση στον χώρο εργασίας τους.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας