ΟΑΣΕ: 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου

744
ΟΑΣΕ λογοτυπο

Η ΟΑΣΕ συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία που διοργανώνει η ΓΣΕΕ, με τη συμμετοχή όλων των Ομοσπονδιών και Εργατικών κέντρων της Ελλάδας, την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, στο Σύνταγμα Πλ. Κοραή στις 10:30

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η χώρα μας βιώνει μέρες πένθους, μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους, επί το πλείστων νέα παιδιά. Η εθνική τραγωδία στα Τέμπη έχει συγκλονίσει τους πάντες. Παιδιά, νέους, μεγάλους. Διαδηλώσεις, μηνύματα σε τοίχους, σε αυλές σχολείων, σε αίθουσες πανεπιστημίων έχουν κατακλύσει τη χώρα ολόκληρη. Ο καθένας αλλά και όλοι μαζί θέλουμε να εκφράσουμε με το δικό μας τρόπο τη διαχρονική μας απογοήτευση για όσα δεν έγιναν, μα πάνω απ’ όλα την οργή για αυτό που συνέβη στα Τέμπη.

Για τους εργαζόμενους όλης της χώρας η διερεύνηση σε βάθος και η απόδοση ευθυνών καθώς και η λήψη μέτρων για να μη ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, αποτελεί κεντρικό αίτημα της κοινωνίας και βρίσκεται στο επίκεντρο της απεργιακής μας κινητοποίησης. Η αδιαφάνεια, η συγκάλυψη, η μετάθεση ευθυνών και οι τυχόν καθυστερήσεις δε θα επιτρέψουμε να οδηγήσουν στη λήθη. Απαιτούμε να διερευνηθούν σε όλο το εύρος  οι αιτίες του δυστυχήματος και να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι. Οι κομματικές και εκλογικές σκοπιμότητες δε θα επιτρέψουμε να γίνουν αιτία εύκολων καταλογισμών και ανταλλαγής κατηγοριών.

Ζητάμε να απαντηθούν άμεσα τα ερωτήματα που έχει όλη η ελληνική κοινωνία: Γιατί φτάσαμε σε αυτή την τραγωδία; Ποιοι ευθύνονται; Πως δε θα συμβεί ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ; Τα θύματα αυτής της ανείπωτης τραγωδίας, με τον θάνατό τους αποκαλύπτουν όλα όσα επιμελώς κάποιοι απέκρυπταν διαχρονικά, δηλαδή τις ευθύνες των Κυβερνήσεων και τη συστηματική υπονόμευση των σιδηροδρομικών υποδομών. Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία ζητά απαντήσεις. Κάθε ελληνική οικογένεια θρήνησε και απαιτεί να μην ξαναθρηνήσουμε άλλες ανθρώπινες ζωές. ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ…  Κεντρικό συλλογικό αίτημα μας είναι:

ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ, ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

Για το Εκτελεστικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                         Ο Γ. Γραμματέας

Χρήστος Παπαδόγιαννης                              Μανώλης Χατζάκης


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροNN Accelarator+: Νέο Επενδυτικό προϊόν βασιζόμενο σε ασφάλιση
Επόμενο άρθροAEGEAN Ασφάλειες Α.Ε.: Αναζητά Διακανονιστή-νίστρια Ζημιών Κλάδου Αυτοκινήτου