Εταιρείες

Ο Θεόδωρος Πελαγίδης νέος Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος

Ο κ. Θεόδωρος Πελαγίδης ορκίστηκε, σήμερα το πρωί, Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και παρουσία του Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, και του Διοικητή της ΤτΕ, κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Μετά τη σημερινή ορκωμοσία, η Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος έχει ως εξής:

  • Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής
  • Θεόδωρος Μ. Μητράκος, Υποδιοικητής
  • Θεόδωρος Κ. Πελαγίδης, Υποδιοικητής.

Ο Θεόδωρος Πελαγίδης είναι από το 2004 καθηγητής οικονομικής ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Από το 2012 έως 19/9/2020 διετέλεσε NR Senior Fellow στο Brookings Institution USA. Έχει σπουδάσει οικονομικά στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης (πτυχίο, 1987 με υποτροφία ΙΚΥ), Sussex (M.Phil.,1989), Paris (Doctorat, 1993 με υποτροφία SPES των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων) & Harvard CES (Post-Doc, 1993 & 1995 με υποτροφία ΝΑΤΟ).

Έχει διατελέσει Fulbright scholar στο Columbia University (2008) & NBG fellow στο HO, LSE (2010). Έχει επίσης εργασθεί ως expert στο Internal Evaluation Office του IMF (2015) σχετικά με την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης και στην EC το 2018 (Horizon 2020).

Έχει τουλάχιστον 70 δημοσιεύσεις σε διεθνείς επιστημονικές επιθεωρήσεις, ενώ στην Ελλάδα έχει συγγράψει 16 μονογραφίες.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εδράζονται στις περιοχές των Οικονομικών της Νομισματικής Ενοποίησης, της Διεθνούς & Ευρωπαϊκής Νομισματικής και Οικονομικής Ολοκλήρωσης, της Θετικής Πολιτικής Οικονομίας και των Ναυτιλιακών Οικονομικών.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας