Ο ρόλος των ασφαλιστών σε μία κοινωνία που γερνάει

1705

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Ενώσεων (GFIA) υποστηρίζει ένθερμα την εστίαση της ιαπωνικής προεδρίας των G20 στην γηράσκουσα κοινωνία, η οποία αντικατοπτρίζει τη σημασία της εξεύρεσης τρόπων ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να ζήσουν μια αξιοπρεπή και υγιή ζωή καθ’ όλη τη διάρκεια της συνταξιοδότησής τους.

Όπως αναφέρει στο σχετικό δελτίο που εξέδωσε η GFIA, «oι άνθρωποι ζουν περισσότερο από ποτέ και οι ασφαλιστές μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο βοηθώντας τους να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη συνταξιοδότησή τους. Παρέχοντας στους πολίτες ένα ευρύ φάσμα ασφαλιστικών συνταξιοδοτικών προϊόντων, με ή χωρίς κάλυψη κινδύνου ζωής, οι ασφαλιστές βοηθούν τους ανθρώπους να προετοιμαστούν επαρκώς για το γήρας, βοηθώντας παράλληλα τις κυβερνήσεις να μειώσουν την πίεση στα ήδη πιεσμένα δημόσια οικονομικά.

Επομένως, οι G20 πρέπει να αναγνωρίσουν την ανάγκη να αναλυθούν περαιτέρω τα στοιχεία σχετικά με την αύξηση της μακροζωίας και της γήρανσης του πληθυσμού και να εξεταστούν οι τρόποι με τους οποίους τα κυβερνητικά προγράμματα και τα κίνητρα για αυτοχρηματοδοτούμενα προϊόντα του ιδιωτικού τομέα θα χρησιμοποιηθούν για την αντιστάθμιση των χρηματοδοτικών κενών που σχετίζονται με τον κίνδυνο της μακροζωίας και της νοσηρότητας.

Το G20 Finance Track θα πρέπει επίσης να δώσει εντολή στο Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSB) να εξετάσει τη διαθεσιμότητα και την οικονομική προσιτότητα των ασφαλιστικών συνταξιοδοτικών προϊόντων κατά την ανάπτυξη μελλοντικών διεθνών προτύπων».

Ο Recaredo Arias, Πρόεδρος της GFIA, σχολίασε σχετικά: «Βιώνουμε δραματικές αυξήσεις στην αναλογία συνταξιούχων προς εργαζομένους σε πολλές χώρες και η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και για τα επόμενα χρόνια. Αυτό θέτει τα payasyougo συνταξιοδοτικά συστήματα κάτω από ισχυρή πίεση. Οι ιδιωτικές συντάξεις έχουν τεράστιες δυνατότητες να ανακουφίσουν τις πιέσεις αυτές, βοηθώντας τους ανθρώπους να αναλάβουν τον έλεγχο της συνταξιοδότησης. Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας η G20 να αναγνωρίσει την ανάγκη για δημόσιες πολιτικές και νομοθετικές ενέργειες σε όλο τον κόσμο που θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να αποταμιεύουν μακροπρόθεσμα και να προετοιμαστούν για τη συνταξιοδότησή τους. Ένα πρώτο βήμα θα ήταν τα θέματα αυτά να συμπεριληφθούν στα αποτελέσματα της G20 Finance Track.

Προηγούμενο άρθροΗ Μητέρα γιορτάζει στην Affidea
Επόμενο άρθροΕικαστική διαδρομή στα επτά αρχαία θέατρα της Ηπείρου στον Χώρο Τέχνης ΣΤΟart Κοραή