Ο ΠΣΑΣ βράβευσε και επιβραβεύεται για την ποιότητα, την τεχνολογική του εξέλιξη και την πίστη του στον Θεσμό

4475
Leledakis Mazarakis synedrio psas 17

Σε μια λαμπρή εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο, στις 11 Οκτωβρίου, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων (ΠΣΑΣ) βράβευσε τους κορυφαίους ασφαλιστικούς συμβούλους της χώρας, που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους το 2016 στον κλάδο Ζωής, στον κλάδο Γενικών Ασφαλίσεων και στα Επενδυτικά Προϊόντα.

Της Σούλας Κορμά

«Ασφάλιση είναι η τέχνη του ΜΑΖΙ»

Μήνυμα σύμπνοιας, ενότητας και συνεργασίας για την ευόδωση του κοινού στόχου, που δεν είναι άλλος από τη διάδοση της ιδέας της ασφαλίσεως στην ελληνική κοινωνία, εξέπεμψαν με τις ομιλίες τους ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Δημήτρης Μαζαράκης, ο Πρόεδρος του ΕΕΑ, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, η Πρόεδρος της ΕΑΔΕ, κα Δήμητρα Λύχρου, και ο Πρόεδρος του ΠΣΑΣ, κ. Παναγιώτης Λελεδάκης.

Ο κ. Δ. Μαζαράκης, στον χαιρετισμό του, χαρακτήρισε «μεγάλη γιορτή» την εκδήλωση βράβευσης των κορυφαίων ασφαλιστικών συμβούλων, σημειώνοντας ότι προέρχεται από έναν ασφαλιστικό οργανισμό που έχει στην καρδιά της δραστηριότητάς του τον ασφαλιστικό σύμβουλο.

Ο ίδιος, στη διάρκεια της πολύχρονης καριέρας του, αφουγκραζόταν πάντα τις σκέψεις, τις αγωνίες και τις δυσκολίες των ασφαλιστικών συμβούλων, κι αυτή η επαφή του έδωσε το προνόμιο να μπορεί να λέει αλήθειες στους συνεργάτες του και μαζί να ξεπερνούν τα εμπόδια, όπως είπε.

Όλοι αγωνιζόμαστε για μια περισσότερο ασφαλισμένη ελληνική κοινωνία: αυτός είναι ο κοινός στόχος των ανθρώπων της ασφαλιστικής αγοράς, όπως τον διατύπωσε ο κ. Μαζαράκης, υπογραμμίζοντας ότι ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης έχει αποδείξει ότι είναι ένας από τους πιο υγιείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

«Ως αγορά, για να κάνουμε το άλμα προς τα εμπρός, οφείλουμε να θέσουμε στο επίκεντρο της δραστηριότητάς μας τον Έλληνα πολίτη», ήταν η παραίνεση που διατύπωσε στη συνέχεια, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε όλα εκείνα που θα πρέπει να κάνει και να διεκδικεί κάθε επαγγελματίας της ασφαλιστικής αγοράς, για να “θωρακιστεί” έναντι του ανταγωνισμού των τραπεζών αλλά και της πώλησης προϊόντων μέσω internet.

Πέρα από την αυτονόητη απαίτηση να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες για όλους, χρειάζεται ο καθένας να εξελίσσεται ως επαγγελματίας, να “παίζει” τίμια σεβόμενος τον κώδικα δεοντολογίας, να βελτιώνει την αξία που δημιουργεί για τον πελάτη του, να επενδύει στη συνεχή εκπαίδευσή του, να παρακολουθεί την τεχνολογία και να καλλιεργεί την ασφαλιστική ιδέα.

Αυτός είναι ο δύσκολος αλλά σωστός δρόμος, σύμφωνα με τον κ. Μαζαράκη, που εν κατακλείδι υπογράμμισε: «Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε και πράττουμε. Προτείνω να αλλάξουμε εμείς πρώτα, η ασφαλιστική αγορά, να δουλέψουμε ενωμένοι, για να εξασφαλίσουμε την αξιοπρέπεια του Έλληνα».

 synedrio psas 17

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου, που πήρε τον λόγο στη συνέχεια, εξήρε επίσης της σημασία της ενότητας και της συνεργασίας όλων των φορέων της ασφαλιστικής αγοράς, με στόχο την αναβάθμιση των επαγγελματιών και την ανάπτυξη της ασφαλιστικής βιομηχανίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κλάδος συνολικά «βγήκε κερδισμένος» από την προσπάθεια του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου και με δεδομένο ότι ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης έχει πολύ ικανούς ανθρώπους, που διαπρέπουν σε αντίξοες συνθήκες, προέτρεψε τους παριστάμενους να στηρίζουν και να εκλέγουν ασφαλιστές σε κάθε τομέα.

Η κα Λύχρου, στον χαιρετισμό της, αναφέρθηκε στη σημασία της βράβευσης των κορυφαίων ασφαλιστικών συμβούλων της χώρας, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να διατηρηθεί η διαφαινόμενη ανάκαμψη του Κλάδου.

Μιλώντας για τις εργασίες της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την IDD, σημείωσε ότι αυτές προχωρούν ομαλά και υπογράμμισε ότι καταβάλλεται προσπάθεια για αποφυγή κάποιων σημείων που θα μπορούσαν να φέρουν ανατροπές στην αγορά.

«Όλοι βαδίζουμε σε έναν κοινό δρόμο» ήταν η διαπίστωση που εξέφρασε στην αρχή της ομιλίας του ο  Πρόεδρος του ΠΣΑΣ, κ. Παναγιώτης Λελεδάκης, υπογραμμίζοντας τη στενή συνεργασία όλων των φορέων της ασφαλιστικής αγοράς αλλά και την προστιθέμενη αξία του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάρρευση της κοινωνικής ασφάλισης δεν θα οδηγήσει αναπόδραστα τους πολίτες στην ιδιωτική ασφάλιση, αν δεν προηγηθούν συγκεκριμένα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, αν δεν υπάρχει συγκεκριμένη στρατηγική και «αν δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι πρώτα απ’ όλα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως απαρίθμησε συγκεκριμένα βήματα-στάδια που οφείλει ο κάθε ασφαλιστικός σύμβουλος να ακολουθεί:

  • Εκπαίδευση των πολιτών, με υπομονή και αγάπη, ώστε να καταλάβουν τα αδιέξοδα στα οποία βρίσκονται, στους τομείς της σύνταξης, της περίθαλψης, κ.λπ.,
  • Ανάλυση των αναγκών τους,
  • Σχεδιασμός και συνδυασμός των εργαλείων της ασφάλισης, των ασφαλιστικών προϊόντων, ώστε ο πολίτης να δει τη λύση και να πάρει την απόφαση να ασφαλιστεί, κ.ο.κ.

Ιδιαίτερη έμφαση, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΠΣΑΣ, πρέπει να δίνουν οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι στο να εξηγούν στους πολίτες πώς λειτουργεί η ασφάλιση, για να κατανοήσουν ότι πρόκειται για μια «έξυπνη κοινωνική συμμαχία». «Η Ασφάλιση είναι η τέχνη του ΜΑΖΙ», κατέληξε.

Κεντρικός ομιλητής του Συνεδρίου ήταν ο υπερμαραθωνοδρόμος κ. Γιάννης Κούρος, ο οποίος έχει στην κατοχή του 160 παγκόσμια ρεκόρ!

Έχει χαρακτηριστεί «τρέχων θεός», «κυρίαρχος του πόνου», «σύγχρονος Φειδιππίδης» και πολλά άλλα. Είναι ο άνθρωπος που έχει αποδείξει ότι το πνεύμα μπορεί να υποχρεώσει το σώμα να ξεπεράσει κάθε γνωστό όριο.

Ακούγοντας την ομιλία του, με θέμα «Πώς επιτυγχάνεται το αδύνατο, δηλαδή ο άθλος», “γευτήκαμε” λίγη από την κουλτούρα του και διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για έναν βαθύτατα καλλιεργημένο άνθρωπο, σεμνό, απλό και ευγενή.

Απ’ όσα είπε, “κρατάμε” τα εξής:

  • Τα όρια ή τα μη όρια δεν τα βάζουν οι άλλοι, αλλά εμείς.
  • Ο άνθρωπος με τον οραματισμό του νου και τη θετική σκέψη μπορεί να πετύχει ασύλληπτα πράγματα.
  • Το ανηφορικό μονοπάτι και αυτό που δύσκολα κατακτιέται είναι αυτό που πρέπει να μας σαγηνεύει…

 synedrio psas 17

Οι βραβευθέντες

Οι φετινές βραβεύσεις διαφοροποιήθηκαν σε σχέση με εκείνες προηγούμενων ετών, καθώς αρχικά βραβεύτηκαν οι πρώτοι κάθε εταιρείας που συμμετείχε στον θεσμό και από αυτούς προέκυψαν οι κορυφαίοι, ανά κλάδο, σύμβουλοι της χώρας.

Οι πρώτοι ανά εταιρεία:

Από την Interamerican: 1η στον κλάδο Ζωής η κα Καλλιόπη Γαβριηλίδου και 1ος στα Επενδυτικά Προϊόντα ο κ. Δημήτρης Γιαννακόδημος. Τα βραβεία απένειμε ο κ. Διονύσης Φίλης, από τη Δ/νση Πωλήσεων της Εταιρείας.

Από τον όμιλο ERGO: 1η στον κλάδο Γενικών Ασφαλίσεων η κα Βασιλική Κολοβούρη και 1ος στον κλάδο Ζωής ο κ. Σπύρος Σεργιάννης. Τα βραβεία απένειμε ο κ. Γιάννης Παπουτσάς, Προϊστάμενος της Δ/νσης Πωλήσεων Εταιρικού Δικτύου της ΑΤΕ Ασφαλιστικής.

Από την Ευρωπαϊκή Πίστη: 1ος στον κλάδο Ζωής ο κ. Αδάμ Γροπατσάκης και 1ος στον κλάδο Γενικών Ασφαλίσεων ο κ. Κων/νος Βλαχάκης. Τα βραβεία απένειμε ο κ. Νίκος Χαλκιόπουλος, Αντιπρόεδρος και Γενικός Δ/ντής Χαρτοφυλακίου της Εταιρείας.

Από την Εθνική Ασφαλιστική: 1ος στον κλάδο Ζωής ο κ. Διονύσης Κουτσουβέλης και 1η στον κλάδο Γενικών Ασφαλίσεων η κα Ροζάρτα Κουρή. Τα βραβεία απένειμε ο κ. Μιχάλης Τάτσης, Δ/ντής Πωλήσεων της Εταιρείας.

Από την Ευρωπαϊκή Ένωσις – Ασφάλεια Μινέττα: 1ος στον κλάδο Ζωής ο κ. Στυλιανός Σαραντόπουλος και 1ος στον κλάδο Γενικών Ασφαλίσεων ο κ. Κων/νος Αλεξανδρόπουλος. Τα βραβεία απένειμε ο κ. Κων/νος Χαχλαδάκης, Δ/ντής Πωλήσεων Ζωής της Εταιρείας.

Από τη MetLife: 1ος στον κλάδο Ζωής και στα Επενδυτικά Προϊόντα ο κ. Συμεών Μακέδος. Τον βράβευσε ο κ. Γιάννης Αναστόπουλος, Head of Direct Sales Force της Εταιρείας.

 

Οι πρώτοι των πρώτων

  • Διονύσιος Κουτσουβέλης (Εθνική Ασφαλιστική): 1ος στον κλάδο Ζωής.
  • Κων/νος Αλεξανδρόπουλος (Ασφάλειαι Μινέττα): 1ος στον κλάδο Γενικών Ασφαλίσεων.
  • Δημήτρης Γιαννακόδημος (Interamerican): 1ος στα Επενδυτικά Προϊόντα.

 

Βραβεύσεις MDRT Ελλάδος

Ο κ. Κυριάκος Χατζηστεφάνου, Πρόεδρος της Επιτροπής Επικοινωνίας του MDRT Ελλάδος, βράβευσε την κα Σταυρούλα Γεωργακοπούλου και τον κ. Παύλο Συμπερά, για την προσφορά τους.

 

Βραβεύσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Για την προσφορά τους στον τομέα αυτό βραβεύτηκαν η Interamerican (το βραβείο παρέλαβε ο κ. Γιάννης Ρούντος, Δ/ντής Δημοσίων Σχέσεων & ΕΚΕ) και η Euroins (το βραβείο παρέλαβε ο κ. Κων/νος Μάκαρης, Διαχειριστής της Εταιρείας).

 

Βράβευση κ. Άγγελου Μπαρμπαγιάννη

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσης του πυροσβέστη κ. Άγγελου Μπαρμπαγιάννη, ο οποίος υπέστη πολλαπλά εγκαύματα εν ώρα καθήκοντος. Στο πρόσωπό του, τιμήθηκαν όλοι εκείνοι που διακινδυνεύουν τη σωματική τους ακεραιότητα για να σώσουν συνανθρώπους τους.

Διαβάστε, επίσης, το σχόλιο του Δημήτρη Ρουχωτά: Εκ βαθέων για τον ΠΣΑΣ

 

Προηγούμενο άρθροΥδρόγειος, Altius, Atlantic: Οι εταιρείες με τους υψηλότερους δείκτες φερεγγυότητας στην Κύπρο
Επόμενο άρθροΣε Τακτική Γενική Συνέλευση καλεί τα μέλη του ο ΣΑΔΧ