Άρθρα

Ο Μαζαράκης θέλει, οι ασφαλιστές μπορούν;

Με την ευκαιρία της παραδοσιακής κοπής της βασιλόπιτας, στις αίθουσες της Ένωσης στην Ξενοφώντος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, κ. Δημήτρης Μαζαράκης, για μια ακόμη φορά, δήλωσε απερίφραστα αισιόδοξος, όχι μόνον για τις ασφαλιστικές εταιρείες αλλά και για τον Θεσμό γενικότερα και τη συνειδητοποίηση της χρησιμότητάς του από το κοινωνικό σύνολο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δημήτρης Μαζαράκης θεωρεί ότι οι κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες έχουν ωριμάσει τόσο, ώστε η διάδοση της ιδέας της ασφάλισης και η αξιολόγηση του έργου των ασφαλιστών να αποτελεί πρόσφορο έδαφος για να συγκλίνει επιτέλους και η Ελλάδα προς τον μέσο όρο των πολιτισμένων κρατών της Ευρώπης και της υφηλίου.

Ο Μαζαράκης θέλει, οι ασφαλιστές μπορούν;

Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Δημήτρης Μαζαράκης τόνισε μεταξύ άλλων: «Το ξεκίνημα του 2018 βρίσκει την ελληνική ασφαλιστική αγορά περισσότερο έτοιμη από ποτέ να υλοποιήσει το όραμά της, που δεν είναι άλλο από το να δώσει τη δυνατότητα στους Έλληνες να ζήσουν με αξιοπρέπεια.
• Να ζήσουν με αξιοπρέπεια την περίοδο της σύνταξης
• Να προστατέψουν με αξιοπρέπεια το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής τους, την υγεία τους
• Να αντιμετωπίσουν με αξιοπρέπεια τις οικονομικές συνέπειες ενός καταστροφικού γεγονότος στην περιουσία τους (σεισμός, πυρκαγιά, πλημμύρα)
• Να ζήσει η οικογένεια τους με αξιοπρέπεια αν στη πορεία της ζωής συμβεί ένας ξαφνικός θάνατος.
Για να το πετύχουμε αυτό, θα δουλέψουμε εντατικά και μεθοδικά για να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης, να χτίσουμε την αξιοπιστία της ασφαλιστικής αγοράς, να καλλιεργήσουμε την ασφαλιστική συνείδηση του Έλληνα, και πάνω απ’ όλα να ξεκαθαρίσουμε με το παρελθόν».

Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ ονομάτισε επιγραμματικά τα βήματα που έχουν καθοριστεί και για τα οποία θα δουλέψει η Ένωση τη νέα χρονιά, το 2018, και τα οποία είναι τα εξής:

 1. Επίλυση των προβλημάτων στο Επικουρικό Κεφάλαιο.
 2. Επίλυση των προβλημάτων που διαρκούν δέκα σχεδόν χρόνια με την ΑΣΠΙΔΑ και την αποζημίωση των δικαιούχων.
 3. Προώθηση των τριών βασικών πυλώνων ασφάλισης: σύνταξη, υγεία, φυσικές καταστροφές.
 4. Καθιέρωση ιατρικών πρωτοκόλλων.
 5. Μητρώο ασφαλιστών.
 6. Δείκτης υγείας.
 7. Φιλικός διακανονισμός.
 8. Κώδικας για τις εταιρείες οδικής βοήθειας.
 9. Νέος κώδικας δεοντολογίας των ασφαλιστικών εταιρειών.
 10. Στόχευση στην επικοινωνία προς το ευρύ καταναλωτικό κοινό.
 11. Στήριξη και ενημέρωση για τη νεανική επιχειρηματικότητα.
 12. Χρηματοοικονομικός αναλφαβητισμός.

Ευγενικά, ως όφειλε, ο κ. Μαζαράκης ευχαρίστησε τη Γενική Δ/ντρια της ΕΑΕΕ για την υποστήριξη και την αποτελεσματικότητα που το προσωπικό της Ένωσης παρέχει στα μέλη της και έτσι έδωσε την ευκαιρία στην κα Μαργαρίτα Αντωνάκη να δηλώσει και αυτή την ευαρέσκειά της στο προσωπικό και να δεσμευτεί για τη συνέχιση του αποτελεσματικού έργου της ΕΑΕΕ.

Η όλη εκδήλωση συγκέντρωσε σχεδόν το σύνολο των επικεφαλής και των στελεχών της ασφαλιστικής μας αγοράς και το καθιερωμένο φλουρί “έπεσε” στη Δύναμις Ασφαλιστική.

Δημήτρης Ρουχωτάς

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας