Διαμεσολαβούντες

Ο Κ. Μαρκουλιδάκης υποψήφιος Πρόεδρος στο Επιμελητήριο Πειραιά

Την Προεδρία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά διεκδικεί ο κ. Κώστας Μαρκουλιδάκης, επικεφαλής του Συνδυασμού «Επαγγελματική Συνεργασία». Καλώντας όλους τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές να ψηφίσουν μαζικά ασφαλιστές στις Εκλογές του ΕΕΠ, στις 10 και 11 Δεκεμβρίου, επισημαίνει ότι «η Διαμεσολάβηση όχι μόνο είναι το αύριο στην ασφάλιση, αλλά μπορεί και θέλει να εμπλακεί στα κοινά και να δώσει λύσεις». Αναλυτικότερα, ο κ. Μαρκουλιδάκης αναφέρει:

Μπροστά μας σαν κλάδος έχουμε μια σειρά προκλήσεις και αλλαγές που από τη μία πλευρά βοηθούν στο χτίσιμο της εμπιστοσύνης, π.χ. IDD, αλλά ταυτόχρονα αυξάνουν το κόστος και τις υποχρεώσεις μας.

Οι τρομακτικά γρήγορες αλλαγές που έχουμε αντιμετωπίσει όλα αυτά τα χρόνια σε συνδυασμό με τις καταστροφικές επιπτώσεις του φορολογικού και του ασφαλιστικού –σε ένα κλάδο που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να φοροδιαφύγει– έχουν στείλει στην ανεργία, στην πρόωρη συνταξιοδότηση ή στη μαύρη εργασία χιλιάδες συναδέλφους. Και το χειρότερο καταστρέφεται το όνειρο για την είσοδο νέων στο Επάγγελμα.

Καθήκον μας ως διαμεσολάβηση είναι να επαναπροσδιορίσουμε και να δημιουργήσουμε τις συμμαχίες μας. Να βρούμε τον συνάδελφο και όχι τον ανταγωνιστή που μας πλασάρουν οι Εμπορικές Πολιτικές, να αναδείξουμε τα Πλεονεκτήματα της Διαμεσολάβησης για τον καταναλωτή, να δημιουργήσουμε το πλαίσιο συνεργασιών,  να πάρουμε στα χέρια μας την ανάπτυξη των δικών μας δεξιοτήτων που όλο και εγκαταλείπουν οι Εταιρείες, να δώσουμε την προοπτική στους νέους, που χρειαζόμαστε για την ανάπτυξη, να μας βοηθήσουμε να αλλάξουμε.

Και το Επιμελητήριο είναι ο ιδανικός συμπαραστάτης, εφόσον υπάρχει μια δυνατή ομάδα συμβούλων από τη Διαμεσολάβηση.

Να συνεργαστούμε με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών για να προβάλλουμε τον σημαντικό ρόλο της Ασφάλισης και να εργαστούμε για την “ανανέωση” της σχέσης των διαμεσολαβούντων με τη κοινωνία, ώστε οι πολίτες να αντιληφθούν τον ρόλο της στο μέγεθος που της αξίζει. Γιατί το αύριο του κλάδου εξαρτάται και από μας.

Και βέβαια, η όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της Διαμεσολάβησης στα κοινά δημιουργεί, γιατί όχι, ένα λόμπυ του κλάδου που μόνο οφέλη μπορεί να μας φέρει.

Με σωστές κινήσεις και τεκμηρίωση, επιμονή και σωστές συμμαχίες και τη συμπαράσταση των Επιμελητηρίων η ασφαλιστική διαμεσολάβηση μπορεί να βγει κερδισμένη σε όλα τα επίπεδα θεμάτων που την απασχολούν, ακόμα και στο ασφαλιστικό και φορολογικό.

Με αυτή τη λογική το ψηφοδέλτιο της Επαγγελματικής Συνεργασίας, του οποίου είμαι επικεφαλής, είναι διευρυμένο με έναν εντυπωσιακό αριθμό υποψηφίων από την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση. Περιλαμβάνοντας το σύνολο σχεδόν των εκλεγμένων στα σωματεία μας, θέλω να δείξω και σημειολογικά ότι η Διαμεσολάβηση όχι μόνο είναι το αύριο στην ασφάλιση, αλλά μπορεί και θέλει να εμπλακεί στα κοινά και να δώσει λύσεις. Μακριά από οποιαδήποτε κομματική Εξάρτηση, γιατί στόχος μας είναι η σωτηρία του επαγγελματία που βάλλεται από παντού.

Η δύναμη των Επιμελητηρίων είναι η μαζική συμμετοχή των μελών του. Θέλω να καλέσω όλους τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές να ψηφίσουν μαζικά στις Εκλογές του Επιμελητηρίου Πειραιά, στις 10 και 11 Δεκεμβρίου ασφαλιστές.

Ποιος είναι o Κώστας Μαρκουλιδάκης

Τρίτης γενιάς Πειραιώτης γεννημένος το 1959, o Κώστας Μαρκουλιδάκης σπούδασε στον Πειραιά, Ράλλειος, Ιωνίδειος και Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Βιομηχανική. Ασφαλιστής από τα φοιτητικά του χρόνια, με πολλές διακρίσεις τόσο παραγωγικές όσο και ποιότητας εργασίας, από το 1993 συντονιστής ασφαλιστικών συμβούλων με έδρα τον Πειραιά.

Από τον Οκτώβριο του 2010 μαζί με το σύνολο των συνεργατών του ιδρύει την SMART ασφαλιστικές πρακτορεύσεις. Μέλος του ΠΣΣΑΣ, του  Hellenic Financial Planning Association, και της GAMA Hellas. Μέλος της διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου τα τελευταία 16 χρόνια, διετέλεσε οικονομικός επόπτης, μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του ΟΑΕΕ Πειραιά και εκπρόσωπος του ΕΕΠ στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων.

Πρωταγωνίστησε στην ηλεκτρονικοποίηση του ΕΕΠ καθώς και στις δραστηριότητες του Επιμελητηρίου για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια της Αθήνας και της Θεσαλλονίκης καθώς και τα σωματεία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης. Ιστιοπλόος και μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης για 20 χρόνια.

Οι υποψήφιοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές με τον Συνδυασμό «Επαγγελματική Συνεργασία» στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά

ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑ
ΑΝΑΓΝΟΠΟΥΛΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΑΣΦ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΕΣΙΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΓΚΙΤΖΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΑΣΦ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΔΙΔΥΜΙΩΤΗΣ ΣΩΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
ΖΕΡΜΠΙΝΗ ΕΙΡΗΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ
ΚΛΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΛΑΤΣΟΥΔΗ ΕΙΡΗΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΜΕΤΑΞΑ ΕΙΡΗΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΙΚΑΙΑ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΑΣΦ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΠΡΟΥΝΤΖΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΑΣΦ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΡΑΓΚΑΒΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
ΣΑΜΟΛΑΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΣΙΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΠΕΡΑΜΑ
ΤΖΩΡΤΖΩΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΣΙΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΤΟΥΡΝΑΤΖΗΣ ΛΟΥΚΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΙΚΑΙΑ
ΦΑΡΑΝΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΜΕΓΑΡΑ
ΦΑΡΑΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΑΣΦ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
ΧΑΛΟΥΛΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΧΑΜΠΑΚΗΣ ΜΑΡΚΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας