Εταιρείες

ΝΝ Group: Έγκριση από την Ε.Ε. για την εξαγορά της ΜetLife σε Πολωνία και Ελλάδα

Το ΝΝ Group ανακοίνωσε στις 7/12/2021 ότι έλαβε έγκριση από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προχωρήσει στην απόκτηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της MetLife στην Ελλάδα και την Πολωνία. Υπενθυμίζεται ότι η πρόθεση απόκτησης της MetLife ανακοινώθηκε στις 5 Ιουλίου 2021.

Η απόκτηση αυτή, όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, θα ενδυναμώσει την τρέχουσα ηγετική θέση της ΝΝ στην αγορά ζωής και συντάξεων στην Πολωνία και θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη εταιρεία της ασφαλιστικής αγοράς στην Ελλάδα.

«Κατόπιν της σημερινής έγκρισης και στο πλαίσιο των ισχυουσών προϋποθέσεων ολοκλήρωσης της συναλλαγής, το NN Group προσδοκά να λάβει επίσης την έγκριση των πολωνικών και ελληνικών Εποπτικών Αρχών. Η ολοκλήρωση της απόκτησης των πολωνικών και των ελληνικών εταιρειών της MetLife ενδέχεται να πραγματοποιηθεί σε διαφορετικές ημερομηνίες, καθώς οι διαδικασίες εποπτικών εγκρίσεων είναι διακριτές. Ωστόσο, όλες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022» επισημαίνεται στο δελτίο Τύπου.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας