Νέος Πρόεδρος του ΕΕΑ ο κύριος Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

483

Νέος Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας αναδείχτηκε ο  κύριος Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μετά την εκλογή του από το Διοικητικό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίασή του στις 30 Δεκεμβρίου 2013.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σε μια εποχή που η μεγάλη πλειονότητα των επιχειρήσεων στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα δίνουν σκληρό αγώνα επιβίωσης, η εκλογή μου στη θέση του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών αποτελεί ύψιστη τιμή και πρόκληση, αλλά – θέλω να πιστεύω – και μια ευκαιρία για το ίδιο το Ε.Ε.Α, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις της πρωτεύουσας.

Είναι η ευκαιρία μας να μετατρέψουμε τα επόμενα κρίσιμα δύο χρόνια για την ελληνική οικονομία σε χρόνια δυναμικής παρέμβασης και πρωτοπορίας του ΕΕΑ, που θα το καταστήσουν καταλύτη θετικών εξελίξεων για την πραγματική οικονομία.

Είναι η ευκαιρία μας να δώσουμε μάχες και να τις κερδίσουμε για να ελαφρύνουμε τα βάρη που έχουν φορτωθεί στις πλάτες των ΜμΕ και να δημιουργήσουμε με τεκμηριωμένες και ρηξικέλευθες προτάσεις συνθήκες πραγματικής διεξόδου από την πρωτοφανή κρίση, όπου θα ευημερούν και οι άνθρωποι και όχι μόνο οι αριθμοί, όπου η επιχειρηματικότητα θα επιβραβεύεται και δεν θα τιμωρείται με φοροεπιδρομές, όπου η ανάπτυξη θα προηγείται και η λιτότητα θα οπισθοχωρεί.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας, το μεγαλύτερο της χώρας, προχώρησε τα δύο προηγούμενα έτη σε συντονισμένες αλλαγές στη δομή και την οργάνωσή του, οι οποίες ουσιαστικά αποτέλεσαν την «φάση προπαρασκευής» για να δημιουργήσουμε τώρα το νέο Ε.Ε.Α που οραματιζόμαστε, το οποίο θα είναι  ταυτόχρονα η «ασπίδα» αντίστασης στις επιθέσεις που δέχονται πανταχόθεν τα χιλιάδες μέλη μας αλλά και το «δόρυ» της αντεπίθεσης την οποία οφείλει να εξαπολύσει η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα εντός του 2014, ακόμη και αν επιδεινωθούν οι πολιτικές και οικονομικές συνθήκες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Α, σφυρηλατημένο από τις δυσκολίες και τις ανατροπές που αντιμετώπισε στο πρόσφατο παρελθόν, έχει τα πρόσωπα, τις γνώσεις και την εμπειρία, ώστε να αποτελέσει τον πολύτιμο σύμμαχο του ελεύθερου επαγγελματία και του μικρομεσαίου επιχειρηματία, σε αυτόν τον λυσσαλέο «ακήρυχτο πόλεμο» που έχουν εξαπολύσει κατά των ελληνικών ΜμΕ συγκεκριμένα πολιτικοοικονομικά συμφέροντα εντός και εκτός συνόρων.

Ευχαριστώ ειλικρινώς όλα τα μέλη του Δ.Σ. για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία, για τις δημιουργικές τους προτάσεις και τις παραγωγικές μας αντιπαραθέσεις.

Τώρα ήρθε η ώρα της σκληρής δουλειάς, με αισιοδοξία, για να ανταποδώσουμε στα μέλη μας στο πολλαπλάσιο την συνδρομή τους. Και, καθώς ο παλαιός χρόνος αφήνει τη θέση του στο νέο, ας ευχηθούμε όλοι μας ότι τα χειρότερα πέρασαν. Με πίστη στις δυνάμεις του ο έλληνας μπορεί να τα καταφέρει, και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας θα βρεθεί στην πρωτοπορία αυτού του αγώνα. Εύχομαι υγεία και δύναμη σε όλους ώστε η νέα χρονιά να αποτελέσει το εφαλτήριο δημιουργίας και ανάπτυξης».

 

Επιστολή συγχαρητηρίων στον κ. Χατζηθεοδοσίου απέστειλαν και η ΕΑΔΕ και η Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος.

Η Επιστολή της ΕΑΔΕ

«Αγαπητέ Γιάννη,

Επ΄ ευκαιρία της εκλογής σου στην Προεδρία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών το Συμβούλιο της ΕΑΔΕ σου απευθύνει τις θερμές του ευχές για μια γόνιμη θητεία.

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που για πρώτη φορά στην ιστορία του Επιμελητηρίου βρίσκεται επί κεφαλής ένας Ασφαλιστής που τιμά και στηρίζει τον θεσμό της Διαμεσολάβησης και σε διαβεβαιώνουμε ότι θα στηρίξουμε το έργο σου με όλες μας τις δυνάμεις.

Συγχαρητήρια, Καλή Χρονιά, Υγεία και Δύναμη.

Με φιλικά αισθήματα

Το Δ.Σ. της ΕΑΔΕ».

 

Η Επιστολή της ΕΕΑΕ

«H ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ συγχαίρει τον άξιο εκπρόσωπο της Τάξης των Διαμεσολαβητών κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου για την εκλογή του και την ανάδειξη του ως νέου Πρόεδρου του ΕΕΑ.

Συγχαίρει  ταυτόχρονα τον φίλο  και συναγωνιστή όλων των προβλημάτων και των ανοιχτών θεμάτων του χώρου της Διαμεσολάβησης  και προσβλέπει στην ακόμη ενεργότερη και αποτελεσματικότερη βοήθεια του.

Επί των ημερών του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας θα αναδείξει τον κυρίαρχο ρόλο του και  οι χιλιάδες επαγγελματίες Μέλη του θα εκπροσωπηθούν με τον καλλίτερο τρόπο  στην επίλυση των κλαδικών τους αιτημάτων.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο του και είμαστε βέβαιοι ότι η Ασφαλιστική Αγορά, Διαμεσολαβητές και Εταιρείες, θα βρουν έναν εξαίρετο σύμμαχο στην προσπάθεια αναβάθμισης του ρόλου και του έργου τους.

Η Πρόεδρος 

Δήμητρα Λύχρου

και το Δ.Σ. της Ε.Ε.Α.Ε.».

Προηγούμενο άρθροΠΣΣΑΣ: Εκπαιδευτική Ημερίδα με ομιλητή τoν κ. Phillip C. Richards
Επόμενο άρθροiplus: Ασφάλιση iPad από την ERGO