Εταιρείες

Ν. Μακρόπουλος: Η απόφαση του Ομίλου Ιντρακόμ να επενδύσει στην ιδιωτική ασφάλιση θα αποδειχθεί άκρως επιτυχημένη

Με αφορμή την ανακοίνωση της Δεσμευτικής Συμφωνίας ανάμεσα στον Όμιλο Ιντρακόμ και την Ευρώπη Ασφαλιστική, ο κ. Νικόλαος Μακρόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χαίρομαι ειλικρινά που, μετά από 40 χρόνια επιτυχούς σταδιοδρομίας στον χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην επαγγελματική μου διαδρομή και θα ενώσω τις δυνάμεις μου με τον Όμιλο Ιντρακόμ και τον Πρόεδρό της, κ. Σωκράτη Κόκκαλη, έναν άνθρωπο τον οποίο θαύμαζα όλα τα χρόνια της επαγγελματικής μου πορείας, διότι τον θεωρώ από τους πλέον επιτυχημένους, ευφυείς και χαρισματικούς Έλληνες επιχειρηματίες, και τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη του τόσο προς την «ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ», όσο και σε εμένα προσωπικά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω, επίσης, θερμά τον κ. Δημήτρη Θεοδωρίδη, όλους τους συνεργάτες του Ομίλου Ιντρακόμ και ιδιαίτερα τους κ.κ. Δημήτρη Κλώνη και Γιάννη Παπαβασιλείου για την πολύτιμη βοήθειά τους στην ολοκλήρωση της συμφωνίας, καθώς και τους συμβούλους μου «Deloitte» και «KLC Δικηγορική Εταιρεία».

Η «ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ» ιδρύθηκε το έτος 1985 και από την ίδρυσή της έχει πάντα κερδοφόρα αποτελέσματα. Διατηρεί υψηλότατους δείκτες φερεγγυότητας, γεγονός που την κατατάσσει στις πλέον αξιόπιστες και φερέγγυες ασφαλιστικές εταιρείες.

Με την υπογραφή της σημερινής Δεσμευτικής Συμφωνίας, ο Όμιλος Ιντρακόμ επιδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη του στον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης, καθώς επιλέγει να συμμετάσχει σε μια υγιή και αμιγώς ελληνική εταιρεία, η οποία πορεύεται στην ελληνική ασφαλιστική αγορά με επιτυχία, συνέπεια και αξιοπιστία για 40 συναπτά έτη.

Θεωρώ ότι η απόφαση του Ομίλου Ιντρακόμ να επενδύσει στον χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης θα αποδειχθεί άκρως επιτυχημένη, καθώς τα επόμενα έτη προβλέπεται ότι τα ασφάλιστρα θα αυξηθούν από το ποσοστό του 2,5% του ΑΕΠ που βρίσκεται σήμερα στο ποσοστό του ευρωπαϊκού μέσου όρου, δηλαδή στο 8% – 10% του ΑΕΠ.

Θα ήθελα στο σημείο αυτό να διαβεβαιώσω τους πελάτες και τους συνεργάτες μας ότι, τόσο η «ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ» όσο κι εγώ προσωπικά, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους, στηρίζοντας έμπρακτα το έργο τους και ικανοποιώντας τις ανάγκες τους.

Υπό το νέο επιχειρηματικό σχήμα, υπόσχομαι, ως CEO της εταιρείας, ότι θα καταβληθεί από όλους κάθε δυνατή προσπάθεια για την περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών της «ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ», καθιστώντας την ηγέτιδα δύναμη στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά.».

Η ανακοίνωση της «Ευρώπη Ασφαλιστική»

«Η Ευρώπη Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Γενικών Ασφαλειών (η «Ευρώπη Ασφαλιστική» ή η «Εταιρεία»), ανακοινώνει σήμερα, την 29η Μαΐου 2024, την υπογραφή Δεσμευτικής Συμφωνίας-Πλαισίου με τον Όμιλο Intracom (ο «Όμιλος» ή η «Intracom»), για την είσοδό του Ομίλου στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας (η «Συναλλαγή»). Η ως άνω στρατηγική επένδυση επιβεβαιώνει την ισχυρή αναπτυξιακή προοπτική της Ευρώπης Ασφαλιστικής και την κοινή πρόθεση των συμβαλλομένων να αναδειχθεί σε ηγέτιδα δύναμη της ασφαλιστικής αγοράς.

Βάσει των όρων της συμφωνίας, με την ολοκλήρωση της Συναλλαγής, ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης θα αναλάβει τη θέση του Προέδρου στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρώπης Ασφαλιστικής. Ο κ. Νικόλαος Α. Μακρόπουλος, με τις ιδιότητες του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. και του Διευθύνοντος Συμβούλου, θα έχει πλήρεις εκτελεστικές αρμοδιότητες, ενώ πρόθεση του Ομίλου είναι να αναλάβει και Πρόεδρος του Δ.Σ. στη μητρική εταιρεία της Ευρώπης Ασφαλιστικής, όπως αυτή μετονομαστεί σε Ευρώπη Holdings. Επίσης, η υλοποίηση της Συναλλαγής προβλέπει και την περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης της Ευρώπης Ασφαλιστικής, η οποία ήδη διαθέτει από τους υψηλότερους δείκτες Κεφαλαιακής Επάρκειας και ρευστότητας.

Ο κ. Νικόλαος Μακρόπουλος είναι από τα πλέον έμπειρα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς, βραβευμένος ως leader, με μακρά και επιτυχημένη διαδρομή, κι έχει διατελέσει σε σειρά αξιωμάτων στον επιχειρηματικό, αθλητικό και πολιτικό χώρο (τέως Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων του Δήμου Αθηναίων). Θα συνεχίσει δε να καθοδηγεί την Εταιρεία, παραμένοντας δίπλα στους πελάτες που διαχρονικά τη στηρίζουν, καθώς και στο δίκτυο των συνεργατών της, με στόχο να αναπτυχθεί περαιτέρω σε νέους κλάδους.

Με την ως άνω Δεσμευτική Συμφωνία-Πλαίσιο, η Intracom επιδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη του στο θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης, καθώς επιλέγει να συμμετάσχει σε μια ιστορική, αμιγώς ελληνική εταιρεία, η οποία πορεύεται στην ελληνική ασφαλιστική αγορά με επιτυχία, συνέπεια και αξιοπιστία για πάνω από 40 συναπτά έτη και να ενισχύσει τις προοπτικές της μέσα από την περαιτέρω ανάπτυξη των υφιστάμενων κλάδων της Εταιρείας, αλλά και την είσοδο σε νέους κλάδους, πάντα με γνώμονα την εξυπηρέτηση και το όφελος των ασφαλισμένων. Η υλοποίηση της Συναλλαγής θα ξεκινήσει με τη λήψη της έγκρισης από την ΤτΕ.

Στο πλαίσιο της εν λόγω Συναλλαγής, η Deloitte ενήργησε ως Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος και η KLC ως Νομικός Σύμβουλος της Ευρώπη Ασφαλιστικής.».

Διαβάστε επίσης: Στην Intracom η Ευρώπη Ασφαλιστική, έναντι €46,6 εκατ.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας