Μόνο οι Μεσίτες Ασφαλίσεων μπορούν να κάνουν χρήση του όρου “broker”

908

Μόνο οι Μεσίτες Ασφαλίσεων μπορούν να κάνουν χρήση του όρου “broker”, τονίζει ο ΣΕΜΑ στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε, επικαλούμενος τις πρόσφατες οδηγίες της ΤτΕ προς την ασφαλιστική αγορά. Ειδικότερα το δελτίο Τύπου έχει ως εξής:

Την απόδοση του όρου “agent” στους πράκτορες και του όρου “broker” στους μεσίτες αναγνωρίζει η Τράπεζα της Ελλάδος, προβαίνοντας σε μια σειρά γενικότερων διευκρινίσεων που αφορούν στη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων, με σκοπό τη διασφάλιση της διαρκούς συμμόρφωσης των διανομέων ασφαλιστικών προϊόντων προς την κείμενη νομοθεσία.

Βάσει οδηγιών τις οποίες δίδει η Εποπτική Αρχή προς την ασφαλιστική αγορά, με Παράρτημα που εξέδωσε 18/05/2023 για την ορθή εφαρμογή του Ν. 4583/2018, εξηγεί ότι οι ξενόγλωσσες μεταφράσεις της επαγγελματικής επωνυμίας ή του διακριτικού τίτλου θα πρέπει να αποδίδουν ορθά την κατηγορία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην οποία αναφέρονται. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, στην αγγλική γλώσσα έχει επικρατήσει ο όρος agent για τον πράκτορα και broker για τον μεσίτη.

Ο ΣΕΜΑ θεωρεί την παρέμβαση αυτή της Τ.τ.Ε. σημαντικό βήμα στην προσπάθεια που καταβάλει να προστατεύσει την ονομασία της ιδιότητας του Μεσίτη Ασφαλίσεων από παραπλανητική χρήση διαμεσολαβητών άλλων βαθμίδων.

Διαβάστε επίσης: Οδηγίες της ΤτΕ προς τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροEuroins Ελλάδος: Σφραγίδα αξιοπιστίας με 6 πιστοποιήσεις ISO
Επόμενο άρθροNN Hellas: Νέα ψηφιακή πλατφόρμα «Νοιάζομαι για το παιδί μου»