Μείωση της προκαταβολής φόρου ζητά η ΕΕΑΕ

1400
eeae logo

Το θέμα της μείωσης, αν όχι του μηδενισμού της προκαταβολής φόρου, έθεσε το ΔΣ της ΕΕΑΕ στον Υφυπουργό Ανάπτυξης, κ. Νίκο Παπαθανάση, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που οργάνωσε το ΕΕΑ, την Τετάρτη 17/6/2020, και στην οποία συζητήθηκαν τα εξής: 

  • Πρόσβαση σε χρηματοδοτικά Εργαλεία
  • Επιταγές
  • Μείωση φόρων και εισφορών
  • Επιδότηση εργασίας
  • Μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ενημερωτική εγκύκλιο προς τα μέλη της η ΕΕΑΕ, «από τους εκπροσώπους όλων των κλάδων που έλαβαν μέρος, τέθηκαν πλήθος επεξεργασμένων προτάσεων και αιτημάτων, ανάλογων με τη βαρύτητα που έπληξαν τον κάθε κλάδο.

Από πλευράς μας θέσαμε πρωτίστως και πάλι το θέμα της μείωσης, αν όχι και του μηδενισμού της προκαταβολής φόρου.

Ο κλάδος μας τονίσαμε ότι πλήττεται έμμεσα, και θα πλήττεται με διάρκεια και σε βάθος χρόνου.  

Απόλυτα μετρήσιμη η μείωση θα αποτυπωθεί στο τέλος του έτους, καταγράφεται όμως ήδη πτώση  εργασιών σε όλους τους κλάδους.

Θεωρώντας δεδομένη τη μείωση των εργασιών και άρα των εισοδημάτων μας, η προκαταβολή του φόρου βασιζόμενη στις εργασίες του 2019 θα αποβεί εξοντωτική.

Το  καθεστώς που αφορά στην προκαταβολή φόρου είναι ούτως ή άλλως επαχθές και άδικο,  κάτι που έγινε άλλωστε αποδεκτό πρόσφατα και από τον Πρωθυπουργό σε τηλεοπτική ομιλία του, και η διατήρησή του, υπό τις νέες συνθήκες, θα προβάλει  την αδυναμία  όλων να είμαστε συνεπείς προς τις τρέχουσες υποχρεώσεις και τα λειτουργικά μας έξοδα. 

Δεν μπορέσαμε να έχουμε απάντηση επ’ αυτού, όπως αναμένετο άλλωστε, παρά μόνο την παραδοχή ότι είναι ένα σοβαρό θέμα που γνωρίζουν και που πρέπει να αντιμετωπισθεί. 

Οφείλουμε όμως να σημειώσουμε την ευγένεια και την προσοχή με την οποία ο Υφυπουργός άκουσε τίς θέσεις όλων, τις κατέγραψε, επιφυλάχθηκε στις απαντήσεις του και υποσχέθηκε να μεταφέρει όπου δει τα αιτήματα».

Προηγούμενο άρθροGroupama Ασφαλιστική: με πιστοποίηση ISO:19600 για την κανονιστική της συμμόρφωση
Επόμενο άρθροΗ Interamerican εστιάζει στις πρωτοβάθμιες υπηρεσίες Υγείας με ιδιόκτητες υποδομές