Προϊόντα

MetLife: Επενδύοντας έξυπνα στην Ομαδική Ασφάλιση

Σύμφωνα με έρευνες στην Ελλάδα και παγκοσμίως, η ύπαρξη ασφαλιστικών παροχών από τον εργοδότη αποτελεί για τους εργαζομένους σημαντικό κριτήριο επιλογής της εταιρείας στην οποία θα εργαστούν.

Για ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων, οι παροχές αυτές δεν αποτελούν απλώς μέρος της αμοιβής τους, αλλά παράγοντα που συμβάλλει καθοριστικά στην οικονομική τους ασφάλεια και ευημερία, σε μια ζωή με λιγότερο άγχος απέναντι στο απρόσμενο.

Με αυτό το δεδομένο, δεν είναι τυχαίο ότι, παρά τις πιέσεις που δημιούργησε η κρίση στην αγορά εργασίας, αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των επιχειρήσεων που επενδύουν στην ασφάλιση των εργαζομένων τους σε ομαδικά προγράμματα. Μάλιστα, παρ’ όλο που μέχρι πρόσφατα η ομαδική ασφάλιση αποτελούσε προνόμιο των μεγάλων επιχειρήσεων, σήμερα επιλέγεται από όλο και περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Πώς θα διασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή σχέση κόστους – οφέλους;

Ένα ερώτημα που προκύπτει συχνά, είναι αν οι –συχνά περιορισμένοι– πόροι που διαθέτει μια Μικρομεσαία Επιχείρηση είναι αρκετοί, για τη δημιουργία ενός ελκυστικού πακέτου παροχών. Η απάντηση είναι ναι. Σήμερα, η αγορά παρέχει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και λύσεων, για επιχειρήσεις με προσωπικό πέντε ατόμων και άνω, που δίνουν στην επιχείρηση τη δυνατότητα να πετύχει την καλύτερη δυνατή σχέση κόστους – οφέλους.

Απαραίτητη σε αυτή την προσπάθεια είναι η εξεύρεση των κατάλληλων συνεργατών. Μια εταιρεία με εξειδικευμένη τεχνογνωσία και εμπειρία στην ομαδική ασφάλιση μπορεί να προτείνει ευέλικτα προϊόντα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί στη βάση συστηματικής έρευνας και μελέτης των αναγκών εργοδοτών και εργαζομένων.

Αντίστοιχα, ένας ειδικά εκπαιδευμένος ασφαλιστικός σύμβουλος θα μπορέσει να κατανοήσει σε βάθος τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της επιχείρησης και να διαμορφώσει τις λύσεις που ανταποκρίνονται στα οικονομικά της μεγέθη, στη σύνθεση του προσωπικού της, στη στρατηγική και τους στόχους της.

Όταν το βασικό πακέτο παροχών θα έχει σχεδιαστεί, μια έξυπνη επιλογή για την ενίσχυσή του είναι η προσθήκη παροχών σε εθελοντική βάση. Η λύση αυτή επιτρέπει στον εργοδότη να προσφέρει τη δυνατότητα για πρόσθετες παροχές, τις οποίες ο εργαζόμενος μπορεί να επιλέξει καλύπτοντας ο ίδιος το σχετικό κόστος, επωφελούμενος από τις προσιτές τιμές ομαδικής ασφάλισης, αλλά και τις απλές διαδικασίες ένταξης σε ένα τέτοιο πρόγραμμα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό οι άνθρωποι της επιχείρησης να ενημερώνονται συστηματικά για τις παροχές και τις επιλογές που τους προσφέρει η εταιρεία, ώστε να μπορούν να γνωρίζουν και να αξιοποιούν στο μέγιστο τις αντίστοιχες δυνατότητες.

Έξυπνες λύσεις, από τον ηγέτη της αγοράς στις ομαδικές ασφαλίσεις

Η MetLife, μια παγκόσμια ασφαλιστική δύναμη και νούμερο 1 επιλογή των Ελλήνων εργοδοτών στην ομαδική ασφάλιση, είναι η εταιρεία που μπορεί να υποστηρίξει με τον καλύτερο τρόπο τη διαμόρφωση έξυπνων και ελκυστικών προγραμμάτων παροχών.

Με προϊόντα όπως το Business Protector Plus, παρέχει λύσεις οι οποίες προσαρμόζονται ιδανικά στις ανάγκες ασφαλιστικής προστασίας της επιχείρησης και των εργαζομένων, αλλά και στο επιχειρηματικό προφίλ και το αντικείμενο των εργασιών κάθε οργανισμού.

Στο βασικό πρόγραμμα που θα επιλέξει, η επιχείρηση μπορεί να προσθέσει παροχές, συνδυάζοντάς το με ένα ή περισσότερα εναλλακτικά πλάνα επιλογής. Οι πρόσθετες παροχές μπορεί να αφορούν, ειδικότερα, νοσοκομειακή περίθαλψη, επίδομα σοβαρών ασθενειών, προστασία εισοδήματος σε περίπτωση πρόσκαιρης ολικής ανικανότητας μετά από ατύχημα, ασφάλιση σε επαγγελματικό ταξίδι, καθώς και προσωπική προστασία, σε περίπτωση μόνιμης ολικής ανικανότητας μετά από σοβαρό ατύχημα.

Το Business Protector Plus παρέχει, επιπλέον, κλιμακούμενες εκπτώσεις ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων, καθώς και πρόσβαση στις υπηρεσίες του Advanced Benefit Club της MetLife, ενός ισχυρού δικτύου νοσοκομείων, κλινικών, διαγνωστικών κέντρων και γιατρών, που προσφέρει προνομιακές τιμές και οφέλη για διαγνωστικές εξετάσεις, ιατρικές επισκέψεις και νοσηλείες, σε όλη την Ελλάδα.

Σήμερα, η ομαδική ασφάλιση μπορεί να αποτελέσει μια αποδοτική και ταυτόχρονα προσιτή επένδυση κάθε εργοδότη. Αξιοποιώντας εργαλεία και λύσεις που προσαρμόζονται στα μέτρα τους, οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις μπορούν να προσελκύσουν ικανούς εργαζομένους και να διαμορφώσουν ένα εργασιακό περιβάλλον που ευνοεί την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξή τους.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας