Εταιρείες

MetLife Alico: Χορηγός του ετήσιου Forum “Women in Business”

Η MetLife Alico ήταν ένας από τους χορηγούς του ετήσιου Forum “Women in Business” που διοργάνωσε πρόσφατα στην Αθήνα για 3η συνεχή χρονιά το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Η Επιτροπή “Women in Business” αποτελείται από 12 μέλη, μεταξύ των οποίων και η κα Πόπη Αναγνωστοπούλου, Corporate Solutions Sales Manager της MetLife Alico. 

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Forum συζητήθηκε μια σειρά θεμάτων, όπως είναι ο ρόλος της γυναίκας στον επιχειρηματικό κόσμο, οι επιρροές που θα προκύψουν από τις επερχόμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο επιχειρησιακό περιβάλλον, οι νέες ευέλικτες μορφές εργασίας, κ.ά.  Δόθηκε επίσης έμφαση στην ανάγκη προσαρμογής στις σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας και της οικονομίας, ενώ έγινε αναφορά στο θέμα της ισότητας ανδρών και γυναικών σε επίπεδο ίσων ευκαιριών για όλους, ανεξάρτητα από το φύλο, τη θρησκεία, τη φυλή και την ηλικία.

Στις ομιλίες που παρουσιάστηκαν καθώς και στη συζήτηση panel, τονίσθηκε μεταξύ άλλων, με βάση μελέτες που έγιναν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, ότι επιχειρήσεις με μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών στελεχών παρουσιάζουν καλύτερες οικονομικές επιδόσεις, καθώς επίσης και το γεγονός ότι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες θέτουν πλέον στη στρατηγική τους ατζέντα τη στελέχωση υψηλόβαθμων θέσεων με γυναίκες. Οι ομιλητές υπογράμμισαν, επίσης, την ανάγκη οι επιτυχημένες εταιρείες να δημιουργήσουν ευέλικτες συνθήκες εργασίας, υποδομές για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των προτεραιοτήτων των εργαζόμενων γυναικών, αλλά και ειδικά προγράμματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης ηγετικών δεξιοτήτων.

Εξετάσθηκαν, επίσης, σύγχρονα μοντέλα καριέρας και μεθόδων εργασίας σε μια επιχείρηση, νέα συστήματα μάθησης καθώς και νέοι τρόποι διαχείρισης ταλέντων.

 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας