Εκδηλώσεις

Με λαμπρότητα η απονομή των Βραβείων Βιώσιμης, Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας του Ε.Ε.Α.

Σε μία λαμπρή εκδήλωση, με καλλιτεχνικό χρώμα αλλά και συγκινησιακές στιγμές, απονεμήθηκαν τα βραβεία «Βιώσιμης – Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Ε.Α.), τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ΕΛΣ.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, που πραγματοποιείται για 6η χρονιά και αποτελεί πλέον θεσμό, βραβεύθηκαν μικρομεσαίες επιχειρήσεις που κατάφεραν σε δυσμενείς συνθήκες, όχι απλά να επιβιώσουν, αλλά να αναπτυχθούν και να καινοτομήσουν, ενισχύοντας τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Οι επιχειρήσεις που βραβεύθηκαν ήταν οι εξής:

 • «Φαγοποτείον Μπαϊρακτάρης» – Κατηγορία βράβευσης: Επιχειρηματική ανθεκτικότητα
 • «FSTC Europe» – Κατηγορία βράβευσης: Δικτύωση
 • «TRIKALINOS»- Κατηγορία βράβευσης: Εξωστρέφεια
 • «KAPETANAKIS» – Κατηγορία βράβευσης: Οικογενειακή επιχείρηση
 • «Οrbyt Global» – Κατηγορία βράβευσης: Καινοτομία
 • «Access Lab» – Κατηγορία βράβευσης: Νεοφυής Επιχειρηματικότητα
 • «Gino hairandmore» – Κατηγορία βράβευσης: Ανάπτυξη στον χρόνο
 • «We4all»- Κατηγορία βράβευσης: Δράσεις ESG (Περιβαλλοντική, Κοινωνική & Εταιρική Διακυβέρνηση).

Απονεμήθηκαν, παράλληλα, ειδικά τιμητικά βραβεία σε ανθρώπους που διακρίνονται για τα επιτεύγματά τους και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο:

 • Στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά, ως ένα μεγάλο ευχαριστώ στις Ένοπλες Δυνάμεις που προασπίζουν την ασφάλεια της χώρας.
 • Στον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων, Παναγιώτη Χαρέλα, τιμώντας στο πρόσωπό τους τις γυναίκες και τους άνδρες που υπερασπίζονται καθημερινά τα σύνορα της πατρίδας μας.
 • Στον Ολυμπιονίκη μας και Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Λευτέρη Πετρούνια, για τη μεγάλη προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό.
 • Στον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνιο Αυγερινό, για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο και κυρίως τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
 • Στον Ιρανό μαθητή Κουρός Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκί, που αρίστευσε στις Πανελλήνιες και πέρασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, για την τεράστια θέληση και την προσπάθεια να πραγματοποιήσει το όνειρο του για σπουδές.

Βραβεία απονεμήθηκαν, επίσης, στους δύο χορηγούς της εκδήλωσης Eurolife FFH και Όμιλο Eurobank, για τη συμβολή τους στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη σημασία της βραδιάς, σημειώνοντας: «Τα Βραβεία αυτά τιμούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που υπηρετούν στην πράξη αυτό το σκοπό. Που – σε πείσμα των καιρών – συνεχίζουν να κοιτάζουν ψηλά. Συνεχίζουν να προσπαθούν, να καινοτομούν, να αναπτύσσονται. Συνεχίζουν να καθοδηγούνται από ισχυρές αρχές και αξίες. Να συμπεριφέρονται με ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και στο περιβάλλον. Τιμάμε, παράλληλα, ανθρώπους που διακρίνονται για τα επιτεύγματα και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο».

Τόνισε ακόμη την ανάγκη εφαρμογής μίας νέας στρατηγικής για τη Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα, προκειμένου οι ΜμΕ να μπορέσουν να αντέξουν στις σημερινές πιέσεις, να μπουν έγκαιρα στο «τρένο» της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης, να αποκτήσουν πρόσβαση σε ρευστότητα και σε κεφάλαια.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε το όραμα και το σχέδιο του Ε.Ε.Α.: «Είμαι υπερήφανος για όσα έχουμε υλοποιήσει μέχρι τώρα, ως Επιμελητήριο, αλλά και για όσα – ακόμη περισσότερα και πιο φιλόδοξα – σχεδιάζουμε στο επόμενο διάστημα. Ελπίδα όλων μας είναι να δούμε σύντομα την κρίση να αποκλιμακώνεται.  Ώστε να μπορέσουμε να βγούμε από τη «λειτουργία επιβίωσης» και να βρούμε ξανά το νήμα της ανάπτυξης. Εμείς, στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, έχουμε και όραμα και σχέδιο και συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη μας, στην ίδια πάντα θέση: στο πλευρό της μικρομεσαίας επιχείρησης και του επαγγελματία».

Τα βραβεία απένειμαν και έκαναν ένα σύντομο χαιρετισμό, κατά σειρά, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης,  ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, η βουλευτής του ΜέΡΑ25 και Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, η βουλευτής της ΝΔ και πρώην βαλκανιονίκης στο άλμα εις μήκος, Άννα Καραμανλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, η βουλευτής της ΝΔ και Πρόεδρος του Κέντρου Μελετών Πολιτικής για το Φύλο και την Ισότητα, Όλγα Κεφαλογιάννη, και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά, Μιχάλης Σφακιανάκης.

Τιμητικές διακρίσεις, συνοδευτικές των βραβείων, απένειμαν τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Ε.Ε.Α.

Στην εκδήλωση, η οποία ξεκίνησε με ένα ξεχωριστό μουσικό αφιέρωμα με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, παρέστησαν, επίσης, εκπρόσωποι της Αρχιεπισκοπής, υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, Πρόεδροι και μέλη Διοικήσεων Επιμελητηρίων, εκπρόσωποι κοινωνικών εταίρων και επιχειρήσεων.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας