O κ. Κάρολος Μαρκουίζος, μετά από δύο χρόνια θητείας ως Πρόεδρος της επιτροπής επικοινωνίας του MDRT Ελλάδος, παραδίδει τη σκυτάλη στην κα Σοφία Ζερβουδάκη. Με αφορμή αυτή την… αλλαγή φρουράς, απευθυνθήκαμε στον κ. Μαρκουίζο, για να μας κάνει έναν απολογισμό της θητείας του και των όσων έδωσε το MDRT Ελλάδος στους Έλληνες ασφαλιστικούς συμβούλους τις δύο προηγούμενες χρονιές, και στην κα Ζερβουδάκη, για να μας δώσει το στίγμα των στόχων και των προτεραιοτήτων της, όπως αυτοί διαμορφώνονται και υπό το πρίσμα της ιδιαίτερα δύσκολης συγκυρίας που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού.

Κύριε Μαρκουίζο, καθώς παραδίδετε τη σκυτάλη της Προεδρίας του MDRT Ελλάδος, θα θέλατε να μας κάνετε έναν απολογισμό των δράσεων της Επιτροπής Επικοινωνίας αυτά τα δύο χρόνια της θητείας σας;

Κ.Μ.: Ξεκινώντας τον Σεπτέμβριο του 2018, μαζί με την ομάδα των μελών της επιτροπής επικοινωνίας MCC GREECE, όλες και όλους αυτούς τους άξιους συναδέλφους μου που αποφάσισαν και πρόσφεραν εθελοντικά στο MDRT, θέσαμε έναν στόχο: να κάνουμε όσο το δυνατόν πιο γνωστό το MDRT στην Ελλάδα και ταυτόχρονα να κάνουμε πράξη, προς τους Έλληνες συναδέλφους μας, αυτό που το MDRT έχει προσφέρει ήδη σε εμάς, ΓΝΩΣΕΙΣ.

Διοργανώσαμε αρκετά webinars για τα μέλη μας αλλά και τους συναδέλφους μας από όλη την Ελλάδα, με αρκετά ενδιαφέρουσες θεματολογίες και ομιλητές προσκεκλημένους από όλο τον κόσμο. 

Επίσης, διοργανώσαμε δύο εκδηλώσεις για το MDRT Day, με πραγματικά συγκινητική συμμετοχή 700 ατόμων το 2019 και 1.200 ατόμων το 2020, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή ασφαλιστών από 15 χώρες φέτος. Η συμμετοχή κορυφαίων ομιλητών από όλο τον κόσμο έδωσε στους Έλληνες συναδέλφους μας πολλές γνώσεις αλλά και παρακίνηση, που τόσο πολύ χρειάζονται. Την πρώτη χρονιά μας τίμησε με την παρουσία της η κα Lena Polishuk, στέλεχος από την έδρα του MDRT στο Σικάγο.

Μια ιδιαίτερη στιγμή, αυτά τα δύο χρόνια, ήταν η διοργάνωση των Ομάδων Μελέτης 2019-2020 με τη συμμετοχή πολλών μελών του MDRT αλλά και προσκεκλημένων Aspirant. Αποκορύφωμα αυτών των διαδικτυακών συναντήσεων ήταν η τελική παρουσίαση των αποτελεσμάτων αυτών των Ομάδων Μελέτης, με τη συμμετοχή όλων των ομιλητών του MDRT Day Athens 2020, αλλά και ταυτόχρονα την επανατροφοδότηση από αυτούς με πάρα πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις.

MDRT: Ο Κάρολος Μαρκουίζος παραδίδει τη σκυτάλη στη Σοφία Ζερβουδάκη
Μια ιδιαίτερη στιγμή, αυτά τα δύο χρόνια, ήταν η διοργάνωση των Ομάδων Μελέτης 2019-2020 με τη συμμετοχή πολλών μελών του MDRT αλλά και προσκεκλημένων Aspirant.

Γίνανε αρκετές δραστηριότητες αυτή τη διετία, θέλω όμως να πω δύο μεγάλα ευχαριστώ: το πρώτο στους εθελοντές αυτών των δύο χρόνων, που με τη συμμετοχή τους πραγματικά κάνανε ξεχωριστές τις εκδηλώσεις μας. Υποκλίνομαι μπροστά τους και τους λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί έδειξαν τι σημαίνει εθελοντισμός και τι σημαίνει το πνεύμα του MDRT. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον καθένα από τα μέλη της επιτροπής επικοινωνίας αυτών των δύο χρόνων, που με την παρουσία τους και την ένθερμη υποστήριξή τους ολοκληρώσαμε όλες αυτές τις δραστηριότητες. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ τη Σοφία Ζερβουδάκη, την Ειρήνη Γκαϊτατζή, την Κατερίνα Χαραλαμπίδου, τη Steve Γεωργακοπούλου, τον Παναγιώτη Λελεδάκη, τον Δημήτρη Αρσενόπουλο, τον Ιωάννη Παναγόπουλο, τον Βαγγέλη Σακελλαρίου, τον Λουκά Δαρζέντα, τον Τάσο Φωτίου και τον Παύλο Συμπερά.

Θεωρείτε ότι επιτεύχθηκαν όλοι οι στόχοι που είχατε θέσει ή υπάρχουν πράγματα που έχουν μείνει ημιτελή ή που διαπιστώσατε, στην πράξη, ότι δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν;

Κ.Μ.: Προσφέροντας όλοι μας εθελοντικά τον χρόνο μας, τις προσπάθειές μας και τις ιδέες μας, καταφέραμε να κάνουμε τα περισσότερα από τα πράγματα που είχαμε στόχευση.

Θέλω να κάνω ιδιαίτερη μνεία στο πολύ όμορφο κλίμα που υπήρχε και τα δύο χρόνια μεταξύ των μελών της επιτροπής επικοινωνίας του MDRT, αλλά και στην υποστήριξη από όλα τα μέλη του MDRT και τους προκατόχους μου σε αυτή τη θέση. Μας συγκίνησε που ήταν όλοι δίπλα μας, και στις καλές, αλλά και σε εκείνες τις στιγμές που οι προκλήσεις φάνταζαν μεγάλες μπροστά μας.

Υπήρχαν ιδέες στο μυαλό μας οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν. Υπάρχει, όμως, μια καταπληκτική ευκαιρία την επόμενη χρονιά, που αναλαμβάνει σαν Country Chair η κα Σοφία Ζερβουδάκη, στην οποία όχι μόνο εύχομαι να τα πάει ακόμα καλύτερα από μένα, αλλά θα έχει την αμέριστη υποστήριξή μου, γιατί πιστεύω σ’ αυτήν και το αξίζει. Επίσης, επειδή το ένα καλό γίνεται πάντοτε με ένα ακόμα, είναι μεγάλη τιμή για τη χώρα μας που αναλαμβάνει για την επόμενη χρονιά ως Europe Country Chair ο κ. Κυριάκος Χατζηστεφάνου. Ο συνδυασμός των δύο συναδέλφων πιστεύω βαθιά μέσα μου ότι θα κάνει τη διαφορά για το MDRT στην Ελλάδα

Κυρία Ζερβουδάκη, ποιο είναι το δικό σας όραμα για το MDRT Ελλάδος; Ποιους στόχους και ποιες προτεραιότητες θέτετε;

Σ.Ζ.: Με δεδομένο ότι, μέσα από τα events των τελευταίων ετών, το MDRT έγινε ευρέως γνωστό στην αγορά μας, ήρθε η ώρα να κάνουμε πράγματα για τα μέλη μας και τους ανθρώπους εκείνους που δείχνουν έμπρακτα ότι θέλουν να καταφέρουν να συνδεθούν με τον οργανισμό.
Μας ενδιαφέρει να προβάλλουμε εκείνους που διαφοροποιούνται, κατακτούν και διατηρούν τον τίτλο του μέλους. Είναι σημαντικό να γίνει πια ξεκάθαρη η απάντηση στο τι διαφορετικό έχει ένα μέλος ή ακόμα και το γιατί να είναι κάποιος μέλος. Και ποιοι καλύτεροι να απαντήσουν, από εκείνους που το έχουν καταφέρει!

MDRT: Ο Κάρολος Μαρκουίζος παραδίδει τη σκυτάλη στη Σοφία Ζερβουδάκη
Ο στόχος μας για τη νέα χρονιά είναι ένας: να καταφέρουμε να σταθούμε γερά εν μέσω και στη μετά Covid-19 εποχή.

Η ουσία είναι ότι για όλους εμάς που συνδεόμαστε χρόνια –περισσότερα ή λιγότερα δεν έχει σημασία– με το MDRT, ο δεσμός αυτός έχει αξία. Μας έχει δώσει αξία. Όχι ως τίτλος τιμής που αναγράφεται στην κάρτα μας, αλλά ως κάτι που μας παρακίνησε να γίνουμε καλύτεροι. αρχικά ως επαγγελματίες, στη συνέχεια ως άτομα και, τέλος, ως άνθρωποι. Και αυτό είναι χρέος μας να το επικοινωνήσουμε σωστά, αντικειμενικά, κατανοητά και, γιατί όχι, και παρακινητικά. Άλλωστε, λένε ότι όταν το γιατί γίνεται ξεκάθαρο, το τι και το πώς γίνονται εύκολα.

Αν με ρωτήσετε σε προσωπικό επίπεδο «γιατί MDRT;», θα σας πω αυτό: Γιατί έχεις πάντα έναν φάρο να σε καθοδηγεί… στη νηνεμία και στην τρικυμία…, καθώς το ένα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το άλλο.

Και το MDRT δεν είναι απλά μια ιδέα, μια «αμερικανιά», αν μου επιτρέπετε την έκφραση, ένα ταξίδι καλοπέρασης. Είναι εκπαίδευση, είναι κουλτούρα, είναι φιλοσοφία και στάση ζωής. Αλλά κυρίως είναι όλοι εμείς που του δίνουμε πνοή, τον κάνουμε έναν οργανισμό ζωντανό και αέναα εξελισσόμενο σε παγκόσμιο επίπεδο και σε ένα περιβάλλον που κινείται με ρυθμούς τόσο γρήγορους, όσο δεν έχουμε δει ποτέ ξανά.

Αναλαμβάνετε Πρόεδρος της Επιτροπής Επικοινωνίας, σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία, λόγω της πανδημίας. Πιστεύετε ότι αυτό θα κάνει πιο δύσκολο το έργο σας;

Σ.Ζ.: Ο στόχος μας για τη νέα χρονιά είναι ένας: να καταφέρουμε να σταθούμε γερά εν μέσω και στη μετά Covid-19 εποχή.

Ό,τι σχέδια και αν είχαμε στο μυαλό μας μετά την MDRT Day στο Μέγαρο Μουσικής, φαντάζεστε ότι ανατράπηκαν σε μεγάλο βαθμό, από τη στιγμή που μεγάλες συγκεντρώσεις ανθρώπων εδώ και μήνες δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν. Και φυσικά, ακόμα δεν έχουμε σαφή εικόνα για τα χρονοδιαγράμματα και τα επόμενα στάδια αυτής της κρίσης.

Σε ένα βαθμό, θα μπορούσα να πω ότι με τον 1ο κύκλο των Study Groups μέσω Zoom που εγκαινίασε πολύ επιτυχημένα ο Κάρολος και που ολοκληρώθηκε μία ημέρα πριν την ημερίδα μας, στις 6 Φεβρουαρίου, προετοιμάστηκε το έδαφος για τη μετάβαση των δράσεών μας σε ένα άλλο περιβάλλον, το ψηφιακό. Οι άνθρωποι που συμμετείχαν, μέλη και υποψήφια μέλη, αγκάλιασαν και έδειξαν μεγάλο ζήλο στο να επιτευχθούν τα μέγιστα αποτελέσματα μέσα από αυτή την προσπάθεια.

Αυτό, λοιπόν, είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια. Στόχος μας είναι τα Study Groups να συνεχίσουν και αυτή τη χρονιά, με θεματολογία προσαρμοσμένη στις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της εποχής.

Από τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε ακόμα και ίσως δεν τολμούμε και να ελπίζουμε ότι θα μπορούμε στο άμεσο μέλλον να πραγματοποιήσουμε μικρότερα ή μεγαλύτερα events με την αίγλη των τελευταίων ετών, πρέπει να δούμε πώς θα κρατήσουμε ζωντανό και θα εντείνουμε το ενδιαφέρον του κοινού μας με όποιο πρόσφορο μέσο. Και φυσικά, τι θα μπορούσαμε να προσφέρουμε σε αυτούς τους ανθρώπους σε αντάλλαγμα, το οποίο θα δώσει boost στην ψυχολογία και τη δουλειά τους.

Και αυτό ναι, δεν είναι εύκολο, αλλά εξ ορισμού τα δύσκολα είναι που μας κάνουν να σκεφτόμαστε διαφορετικά, να έχουμε ιδέες, να δημιουργούμε δρόμους, να εφευρίσκουμε λύσεις, να παράγουμε έργο. Και η ομάδα μας φέτος είναι έτοιμη και ανυπόμονη γι’ αυτό.

Προηγούμενο άρθροΠρογράμματα επανεκπαίδευσης και επαναπιστοποίησης από το ΕΙΑΣ
Επόμενο άρθροΕγκαταστάσεις Aνακυκλώσιμων: Γιατί οι Ασφαλιστικές δεν ενδιαφέρονται για την κάλυψή τους;