MDRT Annual Meeting: Ένας χρόνος πριν… ένας χρόνος μετά…

396

Του Κάρολου Μαρκουίζου

 

Ένας χρόνος πριν…

Ήταν αρχές του 2014, μετά από μία δύσκολη επαγγελματικά χρονιά, όταν ο συνάδελφός μου Κυριάκος Χατζηστεφάνου με προσκάλεσε – προκάλεσε να πάμε μαζί στο συνέδριο του MDRT στο Τορόντο του Καναδά.

Οι δισταγμοί πολλοί, περισσότεροι από τις επιθυμίες, και οι αναστολές χιλιάδες μπροστά στην πρόκληση.

ΑΝ είναι χωρίς αποτέλεσμα; ΑΝ δεν μπορέσω να καταλάβω τους ομιλητές σε άλλη γλώσσα από τη μητρική μου, μιας και δεν είμαι και ο καλύτερος στα αγγλικά; ΑΝ το κόστος αποδειχθεί δυσβάσταχτο; ΑΝ ψάχνω για κάτι που δεν υπάρχει…;

Πολλά τα ΑΝ και τα ΓΙΑΤΙ, μόνο από τον Κυριάκο απαντημένα, αλλά είχε ένα πάθος που μου το μετέδωσε και, μιας και έχουμε κοινά βιώματα, με έπεισε να δοκιμάσω πρώτα και μετά ας το απορρίψω.

Η απόφαση πάρθηκε, την εγγραφή στο MDRT την έκανα και έφτασε η στιγμή για την αγορά των εισιτηρίων, το κλείσιμο του ξενοδοχείου, την εγγραφή στο συνέδριο, κ.ά., αλλά ο φίλος Κυριάκος μου ανακοινώνει ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει σε αυτό.

Ήταν πάλι αυτός που με προέτρεψε να μην πισωγυρίσω και να ακολουθήσω τουλάχιστον το ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ. 

Ακολούθησαν τέσσερις μέρες στο συνέδριο (8-11/6/14), παρακολουθώντας περίπου 40 παρουσιάσεις, τις περισσότερες πράγματι που είχα δυνατότητα να δω, με αρκετή πίεση και προσπάθεια, αλλά με απίθανη ποιότητα και όγκο, που ούτε καν μπορούσα πριν να φανταστώ.

Γνώρισα συναδέλφους στην κυριολεξία από όλον τον κόσμο, από κάθε γωνιά της γης και κάθε χρώματος, που έκαναν όμως την ίδια δουλειά με μένα, ΦΡΟΝΤΙΖΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. 

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, χρειάστηκα έξι μήνες ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΩ ΚΑΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ τις ΙΔΕΕΕΕΕΣ του MDRT. 

Τα αποτελέσματα του πρώτου πενταμήνου του 2015, τα καλύτερα από τα αντίστοιχα των προηγούμενων 20 χρόνων!

Φανταστείτε ότι αυτό δεν ήταν το καλύτερο της εφετινής χρονιάς έως τώρα…

Με παρότρυνση της Ελένης Γρυπάρη, του Δήμου Συκοβάρη και του Λάμπρου Αποστολιώτη αποφάσισα να συμμετάσχω εθελοντικά στην ομάδα επικοινωνίας του MDRT για την Ελλάδα, όπου στόχος είναι να μεταφέρουμε τη βασική ιδέα του MDRT, που είναι το μοίρασμα των ιδεών μεταξύ των μελών και των υποψήφιων μελών του. 

Ειλικρινά είναι αδύνατον να σας μεταφέρω τα καλά λόγια που άκουσα από συναδέλφους από όλη την αγορά, για τα αποτελέσματα αυτής της εθελοντικής προσφοράς μου. Δεν μπορώ, όμως, να σας κρύψω πόσο θετικά επηρέασαν εμένα και πώς αυτό μεταφέρθηκε στους πελάτες μου και στους συναδέλφους μου, με τα παραπάνω αποτελέσματα που σας ανέφερα. 

 

Ένας χρόνος μετά…

Είναι τέλος Μαΐου του 2015 και ετοιμάζομαι για το δεύτερό μου Συνέδριο, στη Νέα Ορλεάνη, μαζί με τον Κυριάκο και τους συναδέλφους Τάκη Σταθόπουλο, Μιχάλη Κατρανιτσιώτη και περίπου άλλους 45 Έλληνες. 

Δουλεύοντας μαζί με τη Σοφία Ζερβουδάκη για τη μετάφραση μερικών ομιλιών στο Συνέδριο και παίρνοντας μια έξυπνη ιδέα από τον Λουκά Τουρνατζή για την αποδοτικότερη παρακολούθηση του Συνεδρίου, ετοιμάζομαι για μία ακόμα καταπληκτική εμπειρία.

Διαβάζω τις ενότητες των παρουσιάσεων και το περιεχόμενο των ομιλιών, για να επιλέξω αυτές που με ενδιαφέρουν. Αυτό με βάζει σε μία διαδικασία προσμονής και επιθυμίας.

Γράφω αυτό το άρθρο Κυριακή απόγευμα, στην πλατεία της Νέας Πεντέλης, και παρακολουθώ ένα κοριτσάκι να κρατάει στα χέρια της ένα παγωτό και το βλέμμα της “φωνάζει” τα συναισθήματά της. 

Πιστέψτε το! Νιώθω το ίδιο για το “ταξίδι” που ετοιμάζομαι να πάω.

Ελπίζω με αυτό το άρθρο να έκανα έστω και έναν από εσάς που το διάβασε να επιθυμήσει να μάθει περισσότερα για το MDRT και –γιατί όχι;– να μοιραστώ μαζί του τις νέες μου εμπειρίες από τη Νέα Ορλεάνη. 

Και πού ξέρεις; Ίσως πάμε μαζί το 2016, στο Βανκούβερ του Καναδά!


Ο κ. Κάρολος Μαρκουίζος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963 και είναι παντρεμένος με μία κόρη. Είναι ασφαλιστικός σύμβουλος από το 1994 έως σήμερα στη MetLife. Έχει σπουδάσει Τεχνολόγος Ηλεκτρολόγος στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας και η προηγούμενη επαγγελματική του εμπειρία ήταν στον χώρο των πωλήσεων βιομηχανικών προϊόντων. Είναι μέλος του MDRT 12 χρόνια και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Σ.Α.Σ.

Προηγούμενο άρθροΝέα προϊόντα Περιουσίας – Αστικής και Επαγγελματικής Ευθύνης από την Interasco
Επόμενο άρθροΑντιπροσώπευση ασφαλιστικών με έδρα εκτός ΕΕ και ΕΟΧ