Κουίζ: Εσείς πόσα γνωρίζετε για τις ασφαλιστικές έννοιες και τα προϊόντα;

1569
financial literacy

Για να κατανοήσουν οι πολίτες τη σημασία της χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης και τις δικές τους οικονομικές γνώσεις, η Insurance Europe ξεκίνησε το #InsureWisely quiz.

Πρόσφατες έρευνες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) κατέδειξαν το χαμηλό επίπεδο χρηματοοικονομικής παιδείας πολλών Ευρωπαίων.

Επομένως, η χρηματοοικονομική εκπαίδευση έχει να διαδραματίσει ζωτικό ρόλο για να εξασφαλίσει ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες διαθέτουν τις γνώσεις, την εμπιστοσύνη και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να κατανοούν καλύτερα τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα και τις έννοιες.

Είναι μια βασική δεξιότητα ζωής που πρέπει να αναπτυχθεί και να καλλιεργηθεί το συντομότερο δυνατόν, για να ενθαρρυνθεί η υπεύθυνη οικονομική συμπεριφορά και να αποκτήσουν οι άνθρωποι την απαραίτητη εμπιστοσύνη για να αναλάβουν το οικονομικό τους μέλλον.

Ως εκ τούτου, η Insurance Europe υποστηρίζει την Global Money Week, την ετήσια παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τα παιδιά και τους νέους, η οποία πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα.

#InsureWisely quiz, λοιπόν, για να δείτε πόσα γνωρίζετε για τις ασφαλιστικές έννοιες και τα προϊόντα.

Προηγούμενο άρθροΗ Εθνική Ασφαλιστική συμμετείχε ενεργά στο «GreenAthlon»
Επόμενο άρθροAXA Research Fund: Δίνοντας στο μωρό τα κατάλληλα εφόδια για ένα υγιές ξεκίνημα