Κέρδη ρεκόρ παρά την πανδημία για τους αντασφαλιστές

350

Οι αντασφαλιστικές εταιρείες παγκοσμίως κατέγραψαν ρεκόρ κερδών το 1ο εξάμηνο του 2021, αλλά αντιμετωπίζουν και πολλούς “κόντρα ανέμους”, λόγω της πανδημίας και των φυσικών καταστροφών, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων DBRS Morningstar.

Η DBRS Morningstar εξετάζει τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου 2021 αρκετών σημαντικών αντασφαλιστών παγκοσμίως στον κλάδο Περιουσίας & Ατυχημάτων (P&C). Στο σχόλιό της η εταιρεία υπογραμμίζει, επίσης, πιθανές απειλές που θα μπορούσαν να έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στα συνολικά έσοδα του έτους, συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας περιόδου τυφώνων στον Ατλαντικό και άλλων ασφαλισμένων απωλειών φυσικών καταστροφών. Επιπλέον, σημειώνεται ότι οι οικονομικές επιδόσεις των αντασφαλιστών το 2021 θα μπορούσαν να επηρεαστούν και από τις τρέχουσες νομικές ενέργειες που σχετίζονται με την πανδημία COVID-19 σε διαφορετικές δικαιοδοσίες, εάν οι δικαστικές αποφάσεις είναι δυσμενείς.

Ειδικότερα, η DBRS Morningstar επισημαίνει τα εξής:

  • Οι αντασφαλιστικές εταιρείες παγκοσμίως εμφάνισαν χαμηλότερο combined ratio, το πρώτο εξάμηνο του 2021, ως αποτέλεσμα της ισχυρότερης ασφαλιστικής κερδοφορίας σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
  • Η ενδυνάμωση των αγορών μετοχών επηρέασε θετικά τα αποτελέσματα των αντασφαλιστικών εταιρειών, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, καθώς οι αγορές ανέκαμψαν από τις χαμηλότερες αποτιμήσεις που σημειώθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2020.
  • Κατά την DBRS Morningstar, οι αντασφαλιστές παγκοσμίως εξακολουθούν να εκτίθενται και για το υπόλοιπο 2021 σε πιθανές δαπάνες, από τις απώλειες που θα προκαλέσουν η πανδημία και οι φυσικές καταστροφές.

«Οι κυριότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αντασφαλιστές P&C εξακολουθούν να είναι ο διαφορετικός τρόπος που αντιμετωπίζουν τα δικαστήρια παγκοσμίως τις ζημιές από διακοπή εργασιών και οι ασφαλισμένες ζημίες από συμβάντα φυσικών καταστροφών», σημειώνει ο κ. Victor Adesanya, Αντιπρόεδρος της DBRS Morningstar, υπεύθυνος για την Ασφάλιση.

Ωστόσο, η DBRS Morningstar εκτιμά ότι, αν δεν υπάρξουν πολλά ακραία καιρικά φαινόμενα κατά το υπόλοιπο 2021, οι ασφαλιστικές απώλειες θα περιοριστούν σε διαχειρίσιμο επίπεδο κατά τις ανακοινώσεις κερδών, για τους περισσότερους αντασφαλιστές φέτος. Η εταιρεία αναμένει, επίσης, ότι η αντασφαλιστική βιομηχανία θα είναι σε θέση να διατηρήσει την τρέχουσα ισχυρή κεφαλαιοποίησή της στο εγγύς μέλλον.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΘωμάς Πουρλίδας: Να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου κάθε ημέρα!
Επόμενο άρθροInsurance Europe: Γιατί λέει ναι στο Green Bond Standard