Με κεντρικό θέμα την ΙDD η Συνεδρία της Eλλαδοκυπριακής Eπιτροπής της LIMRA στην Αθήνα

879

Το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο σε Ελλάδα και Κύπρο και η νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία ΙDD ήταν το κεντρικό θέμα της καθιερωμένης Συνεδρίας της Eλλαδοκυπριακής Eπιτροπής της LIMRA, που πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, στις 30 Ιουνίου.

Η Εθνική Ασφαλιστική είχε αναλάβει τη φιλοξενία της Επιτροπής επιλέγοντας την αίθουσα Jasmine του κεντρικού Ξενοδοχείου Εlectra Metropolis, στο κέντρο της Αθήνας,  για τη  διεξαγωγή της  Συνεδρίας.

Το φλέγον θέμα, για το σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς της ιδιωτικής ασφάλισης, της εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2016/97 σχετικά με τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων (Insurance Distribution Directive- IDD) ήταν και το κύριο θέμα της Συνεδρίας, το οποίο παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής, κ. Γιάννη Μαυρίκη, Προϊστάμενο Υποδιεύθυνσης Εκπαίδευσης της Εθνικής Ασφαλιστικής, και συζητήθηκε στη συνέχεια από την Επιτροπή αναλυτικά, εστιάζοντας στα θέματα που θα διαμορφώσουν τη νέα εικόνα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Στη Συνεδρία συμμετείχαν επίσης οι κ.κ.: Μ. Κυριάκου (Senior Regional Executive LIMRA & LOMA), Ζ. Τζερμνιάς (Α΄Αντιπρόεδρος Eλλαδοκυπριακής Eπιτροπής της LIMRA), Λ. Τσιροπούλου (Β΄ Αντιπρόεδρος),  κ. Τ. Παρασκευόπουλος (αμέσως προηγούμενος Πρόεδρος), κ. Α. Δημητρίου (Μέλος), Ν. Σωφρονάς (Μέλος), και Γ. Γκοτζαγεώργης (Μέλος).

Ως επίτιμος προσκεκλημένος της Επιτροπής συμμετείχε εκτάκτως, ο  Πρόεδρος του Π.Σ.Σ.Α.Σ., κ. Δ. Γαβαλάκης, ο οποίος ως μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την IDD, εξέθεσε σημαντικά θέματα που θα πρέπει να λάβουν υπόψη οι ασφαλιστικές εταιρείες και τα δίκτυα πωλήσεων σε Ελλάδα και Κύπρο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη σωστή χρήση του έντυπου ανάλυσης αναγκών του πελάτη.

Ο κ. Μανώλης Κυριάκου ενημέρωσε τα μέλη για την εκπαιδευτική ημερίδα που θα πραγματοποιήσει η LIMRA τον Οκτώβριο στην Αθήνα, με καλεσμένο ομιλητή το διεθνούς φήμης επιτελικό στέλεχος της LIMRA, κ. Andy Khoo, κατά την οποία θα γίνει ανάλυση των αγοραστικών τάσεων της νέας γενιάς πελατών (millennials).

Επίσης, ο κ. Κυριάκου ανέλυσε τη διαχρονική συμμετοχή της LIMRA στην ανάπτυξη της επαγγελματικής κουλτούρας του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, μέσω των εκπαιδευτικών της προγραμμάτων, και ενημέρωσε την Επιτροπή για το Annual Conference της LIMRA που θα πραγματοποιηθεί στη Bιέννη της Αυστρίας τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Προηγούμενο άρθροΠράξη ΤτΕ για την «προληπτική αξιολόγηση της απόκτησης και αύξησης ειδικών συμμετοχών σε ασφαλιστική ή αντασφαλιστική επιχείρηση»
Επόμενο άρθροCNP Ασφαλιστική και Κυπριακό Υπουργείο Άμυνας ενώνουν τις δυνάμεις τους για την οδική ασφάλεια