Εταιρείες

Ιστορίες Εμπιστοσύνης από την ΑΧΑ Ασφαλιστική

Ιδιαίτερες παροχές στους ζημιωθέντες ασφαλισμένους

 

Μια διαφορετική προσέγγιση στους μεσίτες και πράκτορες του συνεργαζόμενου δικτύου της επιχείρησε η ΑΧΑ Ασφαλιστική, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε στις 3 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο St. George Lycabettus. Τους συνεργάτες υποδέχτηκαν ο CEO της Εταιρείας, κ. Ερρίκος Μοάτσος , ο Δ/ντής Λειτουργιών, κ.  Λυκούργος Πέτροβας, και ανώτερα στελέχη της.

 

Ο κ. Ε. Μοάτσος εξήγησε εξαρχής σε τι συνίστατο η διαφορετική προσέγγιση, μιλώντας για μια μονοθεματική  συνάντηση, στην οποία η εμπιστοσύνη ως ζητούμενο και κατάκτηση μιας ασφαλιστικής ήταν ο πρωταγωνιστής.

Τι δημιουργεί εμπιστοσύνη;

Η ανταπόκριση και οι αντιδράσεις της ασφαλιστικής εταιρείας, τη στιγμή της ζημιάς.

Και γιατί αυτή είναι σημαντική;

Γιατί σε αυτή τη θετική εμπειρία του πελάτη βλέπει η ΑΧΑ Ασφαλιστική την αφετηρία προσέγγισής του αλλά και μια μοναδική και πολύτιμη ευκαιρία να μεταφερθεί η θετική εικόνα για την ασφαλιστική από τον ίδιο τον ασφαλισμένο και σε άλλους ενδιαφερόμενους!

Πιο σημαντικό, όμως, για τον κ. Μοάτσο ήταν να καταγράψει τα βασικά χαρακτηριστικά που δίνει η ΑΧΑ στις διαδικασίες αποζημίωσης. Έτσι, λοιπόν, υπενθύμισε στους συνεργάτες της Εταιρείας ότι η ΑΧΑ εργάζεται ώστε οι διαδικασίες αποζημιώσεων να γίνονται με:

  • Συνέπεια, δηλαδή συγκεκριμένους και προκαθορισμένους χρόνους και διαδικασίες.
  • Διαφάνεια, με όλα τα σχετικά στοιχεία για τη ζημιά στη διάθεση του συνεργάτη και του πελάτη.
  • Ενσυναίσθηση, ώστε η εταιρεία να είναι σε θέση να ακούσει τις πραγματικές ανάγκες του πελάτη.
  • Ταχύτητα.
  • Με βάση την προϋπάρχουσα συμφωνία πελάτη και εταιρείας, ώστε και ο πελάτης να νιώσει δικαιωμένος για την επιλογή του αλλά και να προστατεύονται τα συμφέροντα και όλων των υπολοίπων ασφαλισμένων της Εταιρείας.
  • Με προσανατολισμό στο μέλλον, δηλαδή αξιοποιώντας τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις σε όποια συστήματα αποζημίωσης είναι αυτό εφικτό.

Το κυρίως μέρος της εκδήλωσης ανέλαβε ο κ. Λ. Πέτροβας, ο οποίος με τη συνδρομή της τεχνολογίας (βίντεο στα οποία εμφανίστηκαν δύο από τους ζημιωθέντες επιχειρηματικούς πελάτες της ΑΧΑ) μίλησε για συγκεκριμένα περιστατικά αποζημιώσεων αλλά και για τις νέες δυνατότητες και διαδικασίες στις αποζημιώσεις της εταιρείας.

Το πρώτο περιστατικό, που αναφέρθηκε, δεν θα μπορούσε να ήταν άλλο από τη μεγαλύτερη περίπτωση αποζημίωσης που έχει δοθεί στην Ελλάδα και για την οποία έχουμε γράψει και στο παρελθόν, την Alpha Beta Roto. Στη συγκεκριμένη ζημιά θυμίζουμε ότι η ΑΧΑ Ασφαλιστική, ως leader, ενέκρινε σε διάστημα 10 ημερών το απαραίτητο κονδύλι για την εξαγορά ανταγωνιστικής μονάδας, έτσι ώστε να μη διακοπεί ο κύκλος παραγωγής, κάτι που, όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος της Εταιρείας, κ. Χ. Αργυρόπουλος, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να εξασφαλιστεί η επιβίωσή της και μετά τη ζημιά.

Ο κ. Σίμος Ξηρογιαννόπουλος, ο μεσίτης που ασφάλισε την εταιρεία, βεβαίωσε τους παριστάμενους ότι όχι μόνο η εμπειρία της αποζημίωσης ανέτρεψε την αρχική εντύπωση του επιχειρηματία για «χαμένα» ασφάλιστρα, αλλά και εδραίωσε μια νέα θετική εικόνα για τον κλάδο των ασφαλίσεων.

Στη συνέχεια, ο κ. Πέτροβας μίλησε για αποζημιώσεις αρχικά στις επιχειρηματικές ασφαλίσεις, φέρνοντας ως παράδειγμα τη ζημιά στην επιχείρηση «Γλάρος», στον Ξηροπόταμο, όπου η ενσυναίσθηση (στην οποία αναφέρθηκε νωρίτερα ο κ. Μοάτσος), χρειάστηκε για να αντιληφθεί η εταιρεία την άμεση ανάγκη της επιχείρησης για ρευστότητα, και έτσι να εκταμιεύσει την προκαταβολή αποζημίωσης σε 15 ημέρες και να αποζημιώσει σε μόλις 39.

Στον κλάδο Υγείας, τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα αποτρέπουν φυσικά τη μελέτη συγκεκριμένων, προσωποποιημένων περιπτώσεων αποζημίωσης. Ωστόσο, ο κ. Πέτροβας αναφέρθηκε ειδικά στις διαδικασίες και τις παροχές της ΑΧΑ, τονίζοντας ιδιαίτερα τις δυνατότητες αξιοποίησης ιατρικών μονάδων του εξωτερικού αλλά και το παραγνωρισμένο από πολλούς θέμα της αποκατάστασης, μετά τη νοσηλεία του ασθενούς. 

Σημαντικές καινοτομίες φέρνει η ΑΧΑ Ασφαλιστική στις αποζημιώσεις των κλάδων ασφάλισης αυτοκινήτου αλλά και περιουσίας.

Στον πρώτο, είναι πλέον πραγματικότητα η ONLINE πραγματογνωμοσύνη. Πρώτη η ΑΧΑ δίνει πλέον τη δυνατότητα, ο πραγματογνώμονας να συνδέεται σε πραγματικό χρόνο με το συνεργείο όπου ο ασφαλισμένος έχει πάει το αυτοκίνητό του, και να δίνει την εκτίμηση της ζημιάς. Αυτό σημαίνει πρακτικά σημαντική μείωση του χρόνου ανταπόκρισης της εταιρείας και διαχείρισης της αποζημίωσης.

Στον κλάδο ασφάλισης περιουσίας, και συγκεκριμένα στις ασφαλίσεις κατοικιών, η ΑΧΑ έχει ήδη δώσει δείγματα ως προς την ταχύτητα εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων της σε πληγείσες περιοχές από σεισμούς και πλημμύρες, τα τελευταία χρόνια. Σήμερα, προχωράει ένα βήμα παραπέρα και θεσμοθετεί την προκαταβολή αποζημίωσης για μικρές αλλά και για μεγάλες ζημιές. Στα παραπάνω προστίθεται και η επιλογή που πλέον δίνεται στους ασφαλισμένους για direct repair.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ο ασφαλισμένος που έχει υποστεί ζημία στο σπίτι του θα δέχεται επίσκεψη από εξειδικευμένο συνεργάτη της ΑΧΑ, με ασφαλιστικές αλλά και τεχνικές γνώσεις, ο οποίος θα μπορεί να του παρέχει δύο επιλογές άμεσα: είτε να συμφωνήσει επιτόπου με τον ασφαλισμένο το ύψος της αποζημίωσης, το οποίο και θα πιστώνεται αυτόματα στον λογαριασμό του πελάτη, είτε να αναλαμβάνει η εταιρεία –με τη σύμφωνη γνώμη του ασφαλισμένου– τη διαδικασία της αποκατάστασης και της επισκευής, μέσω δικών της συνεργατών, γλιτώνοντας έτσι τον ασφαλισμένο από την εξεύρεση συνεργείων και την εκταμίευση των απαραίτητων χρημάτων. 

Αυτές είναι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, που όμως γίνονται και πράξη και τελικά όντως διευκολύνουν τους πελάτες και βοηθούν τους συνεργάτες, τόσο στην πώληση όσο και στην εξεύρεση νέων πελατών. Και αυτό διότι όταν μια ασφαλιστική εταιρεία επενδύει ουσιαστικά στην απλοποίηση και την ταχύτητα των αποζημιώσεών της, η πραγματικότητα, και όχι η υπόσχεση, γίνεται ο καλύτερος σύμμαχος του ασφαλιστή

Αμαλία Ρουχωτά

 

{gallery}EKDILOSEIS_2/EKDHLOSEIS-2016/AXA-ekdilosiMesitonPraktoron{/gallery}

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας