Εταιρείες

Interamerican: €13,9 εκατ. η νέα παραγωγή του Δικτύου Agency στους κλάδους ζωής και υγείας

Κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους οι κατ’ αποκλειστικότητα συνεργάτες της Interamerican συνέχισαν τις υψηλές επιδόσεις, βελτιωμένες σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο, στους κλάδους ζωής και υγείας.  Η νέα παραγωγή ζωής και υγείας του Δικτύου Agency απέδωσε συνολικά 13,9 εκατ. ευρώ (έναντι 13,3 εκατ. πέρυσι), που αποτελεί συνεισφορά κατά 79% και 83% αντιστοίχως στο σύνολο της νέας παραγωγής σε ζωή και υγεία, με βελτίωση της διατηρησιμότητας και σημαντική μείωση –πάνω από 20%- των ακυρώσεων. Ειδικότερα στις ασφαλίσεις υγείας, σημειώθηκε αύξηση νέων πελατών κατά 13%. Στους κλάδους γενικών ασφαλειών, η συνεισφορά του Δικτύου υπολογίζεται στο 21% των συνολικών μεικτών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων, με τη μεγαλύτερη δυναμική της παραγωγής να χαρακτηρίζει τις απευθείας πωλήσεις και το δίκτυο συνεργαζομένων πρακτόρων και μεσιτών. 

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου της εταιρείας, βασικά στοιχεία του σημερινού Δικτύου Agency, που συγκροτούν οι 1.200 ασφαλιστικοί σύμβουλοι και 200 financial planners αποκλειστικής συνεργασίας οι οποίοι στελεχώνουν 25 γραφεία πωλήσεων πανελλαδικά, είναι η συνεχής βελτίωση του επαγγελματισμού και η εξελισσόμενη ανανέωση. Κατά το 2013 η Interamerican προσήλκυσε 400 νέους ασφαλιστικούς συμβούλους, με στόχο φέτος να εισέλθουν 500 ακόμη συνεργάτες. Το ποιοτικό επίπεδο των συνεργατών διαμορφώνεται στη βάση ενός πολυσύνθετου προγράμματος εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης, με σύγχρονες μεθόδους και απόλυτη αξιοποίηση της τεχνολογίας για τηλεκπαίδευση (περιβάλλον distance learning, e-training και webinar), καθώς και συνεργασιών με τοπικούς και διεθνείς εκπαιδευτικούς φορείς (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πειραιώς, ΚΕΠΕ, ΕΙΑΣ, ACHMEA Academy, LIMRA, GAMA, MDRT). Πρόσφατα, πιστοποιήθηκαν 103 νέοι συνεργάτες –το 98% αυτών που συμμετείχαν στις εξετάσεις επαγγελματικής πιστοποίησης της Τράπεζας της Ελλάδος–, ενώ 100% ήταν η επιτυχία στις εξετάσεις πιστοποίησης για τη διάθεση προϊόντων unit linked (28 επιτυχόντες συνεργάτες). Επίσης, η εταιρεία διαθέτει τη μεγαλύτερη δύναμη πιστοποιημένων financial planners. 

Στο ίδιο δελτίο τονίζεται ότι στον τομέα των λειτουργικών εφαρμογών οι τεχνολογικές καινοτομίες που έχει εισαγάγει η Interamerican, για την υποστήριξη των πωλήσεων και των συνεργατών του Δικτύου, αποτελούν πρότυπο για την ελληνική ασφαλιστική αγορά, με βασικό γνώρισμα την ταχύτητα εξυπηρέτησης του πελάτη στη διαδικασία αίτησης-έκδοσης συμβολαίου από τα γραφεία πωλήσεων.

«Η γενική διεύθυνση πωλήσεων και marketing ακολουθεί πολιτική επιθετικών αναπτυξιακών έργων, με το ηλεκτρονικό γραφείο και την υιοθέτηση νέων κατηγοριών συνεργατών όπως είναι οι team instigators και οι δόκιμοι team managers, με τα οποία διευρύνεται η προσέγγιση των αναγκών της αγοράς», υπογραμμίζει ο κ. Γιάννης Καντώρος, γενικός διευθυντής πωλήσεων και marketing. Ο ίδιος  επισημαίνει ότι η πολυκαναλική δέσμη διανομής της Interamerican, στην ισορροπία που τη χαρακτηρίζει, έχει για το Δίκτυο Agency συγκεκριμένες περιοχές δυναμικής ανάπτυξης που υποστηρίζει συστηματικά η εταιρεία, συνδιαμορφώνοντας με τους συνεργάτες της ένα σταθερό, ανά τριετία επικαιροποιούμενο κανονιστικό πλαίσιο συνεργασίας και υπευθυνότητας. 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας