Interamerican: Ασφάλιση νοσηλείας μόνο από ατύχημα, με το «bewell»

1303
Athinaiki Interamerican

Με το νέο Σύστημα Υγείας «bewell», η Interamerican προσφέρει τη δυνατότητα ειδικότερων ασφαλιστικών επιλογών προσιτού κόστους, αποσπασματικά και με εξατομικευμένη προσέγγιση.

Χαρακτηριστική είναι η κάλυψη νοσηλείας μόνο από ατύχημα, που περιλαμβάνεται στους έξι τομείς ανάπτυξης του Συστήματος, η οποία παρέχεται και αποκλειστικά, χωρίς συνδυασμούς.

Οι άλλοι πέντε στη σύνθεση του «bewell» είναι: ιατροί και διαγνωστικές εξετάσεις, επείγοντα περιστατικά, επιδόματα υγείας, νοσηλεία από ασθένεια και ατύχημα, φάρμακα.

Ειδικότερα η ασφάλιση νοσηλείας μόνο από ατύχημα είναι το πρώτο σχετικό πρόγραμμα κάλυψης στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, το οποίο απευθύνεται σε άτομα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως ηλικιακά -παιδιά και νέους έως 30 ετών που εκτίθενται περισσότερο σε κινδύνους ατυχήματος, καθώς και ενηλίκους που ασκούν επικίνδυνα τεχνικά επαγγέλματα ή έχουν επιβαρυμένη υγεία και δεν είναι ασφαλίσιμοι πλήρως και για ασθένεια.

Η νοσηλεία μόνο από ατύχημα ασφαλίζεται από την Interamerican με ανώτατο όριο τις 20.000 ευρώ, στο πλήρες δίκτυο των νοσοκομείων του Συστήματος Υγείας «bewell» (για νοσηλεία σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδος, στο εξωτερικό, στα μη συνεργαζόμενα με την εταιρεία ιδιωτικά νοσοκομεία και βέβαια, στα 32 συνεργαζόμενα).

Η συγκεκριμένη ασφάλιση περιλαμβάνει και Άμεση Ιατρική Βοήθεια Interamerican (υγειονομική διακομιδή και συμβουλευτική), καθώς και διαχείριση επειγόντων περιστατικών. Ακόμη, παρέχονται επιπλέον καλύψεις, όπως ημερήσιο επίδομα για νοσηλεία χωρίς ή με χειρουργική επέμβαση, σε περίπτωση μη υποβολής εξόδων για αποζημίωση νοσηλείας σε δημόσιο νοσοκομείο, για αποκλειστική νοσοκόμο έως και επί 30 ημέρες ανά νοσηλεία, ημερήσιο επίδομα σε κέντρο αποκατάστασης στην Ελλάδα έως και επί 90 ημέρες, κάλυψη εξόδων μετά από νοσηλεία με χειρουργική επέμβαση και για νοσηλευτικές υπηρεσίες στο σπίτι για ορισμένο χρόνο και όριο ποσού, ενώ παρέχεται και δυνατότητα επισκέψεων σε χειρουργούς του δικτύου υγείας Interamerican για δεύτερη γνώμη.

Το ασφάλιστρο για νοσηλεία μόνο από ατύχημα για μια οικογένεια νέου ζεύγους 35-40 ετών με παιδί 5 ετών, ενδεικτικά, είναι μόλις 17,9 ευρώ μηνιαίως.

Το καινοτόμο Σύστημα Υγείας «bewell» προβλέπει ασφαλιστική κάλυψη ατυχήματος και σε πιο σύνθετη ασφάλιση για νοσηλεία, που περιλαμβάνει και ασθένεια. Η κάλυψη αυτή παρέχεται 100% και υπό την προϋπόθεση της χρήσης και άλλου ασφαλιστικού φορέα, δημοσίου ή ιδιωτικού. Σε κάθε περίπτωση, το «bewell» χαρακτηρίζεται από την απεριόριστη ευελιξία ασφάλισης που παρέχει.

Το Σύστημα, στη βάση του τρίπτυχου «ελεγχόμενο κόστος υγείας – παροχή ποιοτικών υπηρεσιών – υποστήριξη υγιεινού τρόπου ζωής», διευρύνει τις επιλογές για την ασφάλιση υγείας, προσφέροντας δυνατότητα εκατοντάδων συνδυασμών, προσαρμογής των καλύψεων σε οποιαδήποτε στιγμή στις εξελισσόμενες ανάγκες αλλά και τις οικονομικές δυνατότητες του πελάτη, σε κάθε ηλικιακή φάση, καθώς και διαφορετικής κάλυψης των μελών μιας οικογένειας στο ίδιο συμβόλαιο.

Σχετικά με τα ατυχήματα, επισημαίνονται οι υψηλοί δείκτες στη χώρα μας, τόσο στις παιδικές ηλικίες όσο και σε ηλικιωμένους -με σημαντικό κίνδυνο ατυχημάτων και μέσα στο σπίτι- ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα.

Μόνο από τα γνωστοποιηθέντα στοιχεία στην Επιθεώρηση Εργασίας και ειδικότερα για τα ατυχήματα σε οικονομικές δραστηριότητες – εργασία, διαπιστώνεται συνεχής αυξητική τάση των ατυχημάτων, με 8,7% αύξηση και κατά την περίοδο 2016-2017.

Η ηλικιακή ομάδα που παρουσιάζει τον υψηλότερο δείκτη αύξησης είναι αυτή των 15-24 ετών. Εξάλλου, ο υψηλός κίνδυνος των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας υπογραμμίζεται από τους καταγεγραμμένους 12.774 τραυματίες κατά το 2017 (στοιχεία Ελληνικής Αστυνομίας), που κατά πλειονότητα έχουν νοσηλευθεί.

Προηγούμενο άρθροO 36ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας με την ασφάλεια της ERGO
Επόμενο άρθροΑσφαλιστικό Συνέδριο 2018: «Μπροστά στις Προκλήσεις: Ανεβάζουμε Επίπεδο!»