Εταιρείες

Interamerican: Εκπαίδευση Εθελοντών στις Πρώτες Βοήθειες

Σεμινάριο παροχής Πρώτων Βοηθειών, που παρακολούθησαν 21 πολίτες, οι οποίοι και πιστοποιήθηκαν για την πρακτική εκπαίδευση τους, οργανώθηκε στα κεντρικά γραφεία της Interamerican στην Αθήνα, στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας που έχει συνάψει η Εταιρεία με Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ). Είχε προηγηθεί η εκπαίδευση και πιστοποίηση γνώσεων 20 πολιτών κατά την Εβδομάδα Αλληλεγγύης στην Πάτρα, όπου η Interamerican ήταν συνδιοργανωτής ως χορηγός δέσμης κοινωνικών εκδηλώσεων.

Η εκπαίδευση περιλάμβανε θεωρία και πρακτική για καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ-BLS), χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED), αντιμετώπιση πνιγμονής και πλάγια θέση ασφαλείας. Η εταιρεία ανέλαβε την πρωτοβουλία στο πλαίσιο της υποστήριξης του εθελοντισμού με εξειδίκευση στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών υγείας και ασφάλειας. Στην εκπαίδευση, εκτός εργαζομένων της Interamerican, συμμετείχαν και πολίτες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον μέσω διαδικτύου.

Σημειώνεται ότι το σύμφωνο συνεργασίας Interamerican και ΕΟΔ προβλέπει τη συνδρομή της εταιρείας στις διασωστικές και λοιπές δράσεις της ΕΟΔ με παροχή υπηρεσιών άμεσης ιατρικής βοήθειας (μέσα διακομιδής και ειδικευμένο προσωπικό), καθώς και την υποστήριξη από την ομάδα κοινωνικών πρωτοβουλιών της INTERAMERICAN στον τομέα πρόληψης και αντιμετώπισης κινδύνων.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας