Η Insurance Europe δημιούργησε ειδικό ηλεκτρονικό πόρο αφιερωμένο στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου

1045
cyber

Η Insurance Europe εγκαινιάζει έναν ειδικό ηλεκτρονικό πόρο αφιερωμένο στην ασφάλεια απέναντι στους κυβερνοκινδύνους.

Σε αυτόν μπορεί να βρει κανείς μια σειρά από πρωτοβουλίες του ασφαλιστικού κλάδου που αποσκοπούν στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας απέναντι στους κυβερνοκινδύνους, για παράδειγμα μέσω της ευαισθητοποίησης ή της παροχής συμβουλών στις ΜΜΕ.

Περιλαμβάνει επίσης ένα υπόδειγμα για κοινοποιήσεις παραβίασης, σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΕ για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (GDPR), ο οποίος έχει αναπτυχθεί από την Insurance Europe. Το πρότυπο είναι εύκολο στη χρήση και επιτρέπει τη σύγκριση των πληροφοριών σε διάφορους τομείς. Τα δεδομένα που συλλέγονται θα είναι ανώνυμα αλλά αρκετά λεπτομερή ώστε να είναι χρήσιμα στους ασφαλιστές για σκοπούς underwriting.

Το υπόδειγμα κοινοποιήθηκε στην Ομάδα Εργασίας του Άρθρου 29 ενόψει των εργασιών της σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές για τα πρότυπα κοινοποίησης παραβιάσεων δεδομένων.

Και εκδήλωση με θέμα την ανθεκτικότητα απέναντι στους κυβερνοκινδύνους

Η Insurance Europe διοργανώνει την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου από τις 15:30 έως τις 18:00 μια εκδήλωση με τίτλο “Ενίσχυση της ανθεκτικότητας στον κυβερνοχώρο της ΕΕ: ενημέρωση και πληροφόρηση”.

Η εκδήλωση θα αφορά τόσο το θέμα της ευαισθητοποίησης –ιδίως των ΜΜΕ– σχετικά με την ανάγκη προετοιμασίας απέναντι στις κυβερνοεπιθέσεις όσο και το ζήτημα του τρόπου με τον οποίο η ευελιξία στον κυβερνοχώρο μπορεί να υποστηριχθεί μέσω ρυθμιστικής δράσης και ο ρόλος της ασφάλισης στη διαδικασία αυτή.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση εδώ.

Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία της Interasco με τη VDFM για τη χρήση λογισμικού κοστολόγησης GT Motive
Επόμενο άρθροΗ ΑΧΑ στηρίζει την ανάπτυξη γυναικών επιχειρηματιών