Διαμεσολαβούντες

Ηλίας Τσολάκης: Να σταματήσουν οι αυξήσεις ασφαλίστρων υγείας & λοιπών κλάδων

«Τα μηνύματα που λαμβάνουμε ως ΠΟΑΔ είναι πολλά και καταιγιστικά και όλα στρέφονται προς μια κατεύθυνση, της εφαρμογής μέτρων στήριξης με τη μορφή εκπτώσεων ή σταθεροποίησης των ασφαλίστρων του κλάδου υγείας, Π.Α. και λοιπών κλάδων», αναφέρει ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, κ. Ηλίας Τσολάκης.

Ειδικότερα, επισημαίνει τα εξής:

«Οι ασφαλιστικές Εταιρείες είναι φρόνιμο να σκεφτούν την επανατοποθέτησή τους στις αυξήσεις των ασφαλίστρων του κλάδου υγείας για εύλογο χρονικό διάστημα, λόγω της τεράστιας απώλειας των εισοδημάτων του μέσου Έλληνα καταναλωτή – πελάτη τους από τις επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Ρόδος, Έβρος, Θεσσαλία δίνουν αγώνα επιβίωσης με τεράστιες απώλειες στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Η ζημία θα είναι απότοκη και θα εξελιχθεί σε λαίλαπα έως ότου ορθοποδήσει ο πυρήνας του παραγωγικού ιστού της χώρας. Ο Επαγγελματίας Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής θα επωμιστεί διπλό έργο, το έργο της ενημέρωσης του πελατολογίου του, ώστε να πείσει τον πελάτη του να μην ακυρώσει το πολύτιμο ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας που διατηρεί, και αυτό της ψυχολογικής υποστήριξης των πελατών του.

Ας ισορροπήσουμε, λοιπόν, τόσο εμείς σαν διαχειριστές των χαρτοφυλακίων μας για να συνεχίζουμε να παράγουμε την υπεραξία που χρειάζονται οι Ασφαλιστικές Εταιρείες αλλά και οι “Ασφαλιστές”, οι οποίοι πρέπει να ανακοινώσουν τη στήριξή τους στα δίκτυα πωλήσεων και στους πελάτες των δικτύων τους με γενναία μέτρα στήριξης.

Υπάρχει και χώρος και χρόνος ώστε να αποφασιστεί μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών “Ασφαλιστών” και ιατρικών κέντρων – δικτύων να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ανακοινώσουν γενναίες συμμετοχές στα κόστη παροχών προς τα πελατολόγια τους.

Κάθε νέα αύξηση στα ασφάλιστρα υγείας και λοιπών κλάδων θα επιφέρει κραδασμούς στην υλοποίηση των στόχων των δικτύων πωλήσεων και θα προκαλέσει αναστάτωση στην ασφαλιστική αγορά. Η διαμεσολάβηση ήδη βογκάει από τις πολλαπλές αυξήσεις των ασφαλίστρων του κλάδου υγείας, οι οποίες είναι δυσανάλογες των υπηρεσιών που προσφέρουν.

Ας αναλογιστούμε τι θέλουμε τελικά: τη διατηρησιμότητα ενός υγιούς πελατολογίου ή την αποσταθεροποίηση λόγω ακυρώσεων από τις αυξήσεις των ασφαλίστρων, σε μια εποχή που κρίνεται η ανθρωπιά και η αρωγή στον πληττόμενο ελληνικό λαό. 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών – ΠΟΑΔ, το Δ.Σ. και τα μέλη της στέκονται με ευαισθησία δίπλα στους συναδέλφους μας, τους πελάτες τους και τους συντοπίτες τους που έχουν πληγεί.

Λόγω της μεθαυριανής Γιορτής του Ασφαλιστή, στις 17 Σεπτεμβρίου, ας ευχηθούμε σε όλους όσους δοκιμάζονται, πελάτες και συνάδελφους, να αντιμετωπίσουν αυτή τη δοκιμασία με δύναμη και καθαρή κρίση».


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας