Εταιρείες

Ι.Βρούτσης – Προγραμματικές: Τι θα γίνει με την Ιδιωτική ασφάλιση

Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ο Υπουργός Εργασίας κ. Ι. Βρούτσης εμφανίστηκε συνεπής στα όσα προεκλογικά είχαν δηλώσει εκπρόσωποι του κόμματος για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και τον ρόλο της Ιδιωτικής ασφάλισης.

Θυμίζουμε ότι ο σημερινός Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Νότης Μηταράκης μας μίλησε διεξοδικά και αναλυτικά για τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης σε συνέντευξή του τον περασμένο Ιούνιο.

Σύγχρονο ασφαλιστικό σύστημα, διεύρυνση και ενίσχυση των κοινωνικών επιδομάτων, ψηφιακή σύνταξη μιας ημέρας, ηλεκτρονικό Μητρώο συνδικαλιστικών οργανώσεων και στελεχών και καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις διαδικασίες για τις απεργίες, κωδικοποίηση της ΕΡΓΑΝΗΣ, Λευκό Μητρώο Επιχειρήσεων και αναβάθμιση του ΣΕΠΕ αποτελούν τις προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας, όπως τις ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, προωθεί ένα σύγχρονο ασφαλιστικό σύστημα που βασίζεται στους πυλώνες:

Του δημόσιου καθολικού και υποχρεωτικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης. “Αυτή είναι η θέση μας κι όποια άλλη άποψη ακούγεται έρχεται κόντρα στην πραγματικότητα. Αυτός είναι ο δικός μας αξιακός κώδικας. Εμείς διαμορφώσαμε την κοινωνική ασφάλιση έτσι θα την συνεχίσουμε και θα την ενδυναμώσουμε” είπε χαρακτηριστικά.

Της επικουρικής σύνταξης για την οποία έχουν ειπωθεί πολλά για την οποία η όποια μετάλλαξη και μεταλλαγή γίνει σε κεφαλοποιητικό σύστημα θα γίνει κάτω από όρους διαφάνειας και κάτω από την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδας και υπό το ηλεκτρονικό μάτι και την εποπτεία της Κεφαλαιαγοράς, με δέσμευση ότι κανένας συνταξιούχος που παίρνει επικουρική σύνταξη δεν θα χάσει ούτε ένα ευρώ και θα αφορά μόνον τους νέους συνταξιούχους.

Της ενδυνάμωσης του θεσμού των επαγγελματικών ταμείων, όπως σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, και

Των κινήτρων της (προαιρετικής όπως και σήμερα) επιλογής των ασφαλισμένων να συμπληρώσουν το μελλοντικό συνταξιοδοτικό δικαίωμά τους μέσω των φορέων της ιδιωτικής ασφάλισης, δεδομένου ότι αυτή η άσκηση (εθελοντικής, τονίζω και πάλι) δυνατότητας εκ μέρους των Ελλήνων εργαζομένων κινείται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από τον κοινοτικό μέσο όρο.

 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας