Εταιρείες

Η σημασία των αρχών βιωσιμότητας στο underwriting

Στη σημασία ένταξης αρχών βιωσιμότητας στο underwriting, την ανάγκη και τους τρόπους υιοθέτησης μιας υπεύθυνης στρατηγικής διαχείρισης κινδύνων, καθώς και τι σημαίνει αυτό για την ασφαλιστική επιχείρηση και τον κλάδο γενικότερα, εστίασε το webinar που διοργάνωσε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), στις 27 Μαΐου 2021.

Το webinar που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών και Σκαφών, παρακολούθησαν περισσότεροι από 180 συμμετέχοντες από την ασφαλιστική αγορά.

Η ΕΑΕΕ φιλοξένησε διακεκριμένους ομιλητές από κορυφαίους αντασφαλιστικούς ομίλους προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με τα παραπάνω.

Η Gillian RutherfordLiske, Head of Reinsurance Sustainability από τη Swiss Re, και ο Andreas Voßberg, Senior Underwriter, Central, Eastern and Southern Europe από τη Munich Re, εστίασαν στον ρόλο της ασφάλισης στην υποστήριξη της βιωσιμότητας και της ανθεκτικότητας της κοινωνίας.

Η βιωσιμότητα δεν περιορίζεται μόνο στο σημαντικότατο θέμα της κλιματικής αλλαγής, αλλά περιλαμβάνει και κοινωνικά θέματα, όπως π.χ. η προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Η πρόκληση για την ασφαλιστική αγορά είναι μέσω του ρόλου της να υποστηρίξει την προώθηση της βιωσιμότητας διασφαλίζοντας τη διαθεσιμότητα των κατάλληλων ασφαλιστικών προγραμμάτων, το προσιτό κόστος και την πρόσβαση όλων των κοινωνικών ομάδων σε αυτά. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος ο ασφαλιστικός κλάδος σε παγκόσμιο επίπεδο θα πρέπει να έχει την πρόθεση να εστιάσει περισσότερο στην παρακολούθηση και την πρόληψη των κινδύνων. Η τεχνολογία αποτελεί σημαντικό εργαλείο της ασφαλιστικής αγοράς σε αυτή την αποστολή. Σε κάθε περίπτωση οι οικονομικές και όχι μόνο απώλειες θα είναι τεράστιες αν δεν προσαρμοστούμε στην ανάγκη για προώθηση της βιωσιμότητας, κατέληξαν οι ομιλητές.

Τη συζήτησε συντόνισε ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, Πρόεδρος Επιτροπής Περιουσίας Αντασφαλίσεων, Μεταφορών & Σκαφών, ΕΑΕΕ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το webinar εδώ:

HAIC’s Webinar _Sustainable Underwriting_.mp4

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας