Η πανδημία των ανεμβολίαστων ορίζει: Το Εμείς ενάντια στο Εγώ

550

Η ασφαλιστική αγορά, που έχει στον πυρήνα της δραστηριότητάς της τη μέτρηση και τη διαχείριση των κινδύνων, θα μπορούσε να είναι μια ουσιαστική και χρήσιμη φωνή στον δημόσιο διάλογο για τη χρήση του όπλου του εμβολιασμού στη διαχείριση του κινδύνου της πανδημίας.

Εδώ που φτάσαμε, να διαχωρίζονται οι πολίτες σε εμβολιασμένους και αρνητές –διαχωρισμοί και όροι άκομψοι, αλλά εγκατεστημένοι πια στην καθημερινότητά μας–, η επιστημονική προσέγγιση που μπορεί να φέρει στη δημόσια σφαίρα η ασφαλιστική αγορά και οι ειδικοί του κλάδου θα έδιναν επιχειρηματολογία στα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη αλλά και την ακριβοθώρητη επιβεβαίωση στα μάτια του πολίτη, ότι ο ασφαλιστικός κλάδος μπορεί να επιτελεί και χρήσιμο κοινωνικό έργο.

Με τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια σήμερα Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021 και περί ώραν 12.00, η «επιστροφή στην κανονικότητα» των Ελλήνων πολιτών σαφώς και με λεπτομέρειες ορίσθηκε ως ισχύουσα μόνο για όσους έχουν εμβολιασθεί.

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, με δεδομένη την πολιτική απόφαση να πούμε ΟΧΙ στην αναστολή της κοινωνικής και οικονομικής ζωής των Ελλήνων, «η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩΝ» (έτσι τη χαρακτήρισε ο κ. Υπουργός) δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα, που επιβάλλει περιορισμούς αλλά και αποκλεισμούς σε όσους επιμένουν στην ΑΡΝΗΣΗ εμβολιασμού.

Προσβλέποντας στην προστασία όσων εμβολιάστηκαν και νόσησαν (περίπου 6 εκατομμύρια Έλληνες πολίτες), οι αρνητές του εμβολιασμού υφίστανται ως συνέπειες της επιλογής τους, όχι «πατερναλιστικά ούτε τιμωρητικά», όπως εμφατικά δηλώθηκε, από αναστολή του δικαιώματός τους για εργασία (υγειονομικοί) μέχρι και οικονομική επιβάρυνση για τα διαγνωστικά τεστ. Οι δημόσιες δομές ελέγχουν την ταυτοπροσωπία και οι εργοδότες δικαιούνται να ελέγχουν τους εργαζομένους για το εάν είναι εμβολιασμένοι.

Ειδικοί όροι ορίζονται για ανεμβολίαστους μαθητές, φοιτητές, ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς καθώς και πάσης φύσεως ταξιδιώτες.

Δημήτρης Ρουχωτάς


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΕΑΕΕ: Δωρεά οχημάτων για την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος
Επόμενο άρθροΜια συνάντηση που βοηθάει…!