Εταιρείες

Η ΟΑΣΕ συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Πανελλαδι­κή Απεργία

Η ΟΑΣΕ συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Πανελλαδι­κή Πανεργατική Απεργία, που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, απαιτώντας αξιοπρεπή διαβίωση για όλους με επαρκείς και δίκαιους όρους αμοιβής και εργασίας, σε συνθήκες υγείας και ασφάλειας.

Στην ανακοίνωσή της η ΟΑΣΕ αναφέρει:

Η Ομοσπονδία μας λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες σε βάρος του κόσμου της μισθωτής εργασίας από τα σοκ των διαδοχικών κρίσεων, αντεργατικών πολιτικών και πληθωριστικών πιέσεων, ραγδαίας όξυνσης των ανισοτήτων και φτωχοποίησης κοινωνικών ομάδων, στηρίζει την 24ωρη Γενική Πανελλαδι­κή Πανεργατική Απεργία την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022.

Η ομηρία της ελληνικής κοινωνίας  και η φτωχοποίηση της συνεχίζεται.

Οι μνημονιακές συμφωνίες με τους «εταίρους» μας δημιούργησαν μια κρί­ση που ως αποτέλεσμα της είχε  την οικονομική και κοινωνική απαξίωση μεγάλης μερίδας της ελληνικής κοινωνίας και την περαιτέρω περιθωριοποίησή της.

Εμείς οι εργαζόμενοι καταγγέλλουμε και αντιστεκόμαστε σε αυτές τις πολιτικές. Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε την αύξηση του κατώτερου βασικού μισθού της ΕΣΣΕ μέσω της ΓΣΕΕ, την επαναφορά της μονομερούς προσφυγής στον ΟΜΕΔ, την προστασία των θέσεων εργασίας, και  τον σεβασμό των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Ζητάμε  ένα δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Η  ΟΑΣΕ διεκδικεί την υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας, ενιαίας και υποχρεωτικής για όλους, με σκοπό να εξασφαλίσουμε για τους εργαζόμενους του κλάδου μας, αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας.

Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 06/04/2022 στις 11:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος (Προσυγκέντρωση ΟΑΣΕ στις 10:30 στην πλατεία Κοραή έξω από το ZARA) .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Για το Εκτελεστικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος, Χρήστος Παπαδόγιαννης

Ο Γ. Γραμματέας, Γιάννης Πετσαλάκης

Διαβάστε επίσης: Το νέο Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΟΑΣΕ


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας